Izbori 2022

Danas ponavljanje lokalnih izbora na još dva mesta u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/04/2022

-

07:14

Danas ponavljanje lokalnih izbora na još dva mesta u Beogradu
Danas ponavljanje lokalnih izbora na još dva mesta u Beogradu - Copyright Fonet

veličina teksta

Aa Aa

Na dva biračka mesta u Beogradu danas se ponavlja glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beorgada.

Glasanje se ponavlja na biračkim mestima 37 na Zvezdari i sedam u Rakovici.

Ukupan broj glasača na ova dva mesta je nešto manji od 3.000 - 1.726 birača je na Zvezdari, a 1.113 ima pravo glasa na mestu broj sedam u Rakovici.

Glasačka mesta biće otvorena od sedam do 20 sati.

Novina je instrukcija Gradske izborne komisije  o načinu provere i obeležavanja prsta birača na sutrašnjem ponovnom glasanju na izborima za odbornike Skupštine Beograda po kojoj se na biračkom mestu broj 57, u Mesnoj zajednici „Vojvoda Putnik – 2“, u Opštini Zvezdara, birački odbor uručuje glasački listić biraču pošto je UV lampom, proverom kažiprsta leve ruke, utvrdio da nije glasao na drugom biračkom mestu.

Pošto nadležni član biračkog odbora zaokruži redni broj pod kojim je birač upisan u izvod iz biračkog spiska i kada se birač potpiše, birački odbor mu obeležava sprejom kažiprst leve ruke, odnosno drugi odgovarajući prst.

Ta instrukci aje, kako je obrazloženo, doneta kako birači kojima je na ponovnom glasanju na izborima za narodne poslanike 16. aprila na tom biračkom mestu kažiprst desne ruke bio obeležen sprejom, čiji su tragovi još vidljivi pod UV lampom, ne bi bili uskraćeni da ostvare biračko pravo.

Izbori za odbornike beogradskog parlamenta održani su 3. aprila, kada i predsednički i parlamentarni izbori, a glasanje je već jednom ponovljeno na četiri glasačka mesta u glavnom gradu u subotu, 16. aprila.

Tada su ponovo glasali upisani u birački spisak na mestima 31 i 49 u opštini Palilula, 39 u opštini Stari Grad i 106 u opštini Čukarica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town