Izbori 2022

Vesić: Gradski parlament najkasnije za dva meseca

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2022

-

10:05

Vesić: Gradski parlament najkasnije za dva meseca
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da će gradski parlament biti konstituisan najviše za dva meseca, ali da je moguće da se to uradi i brže u zavisnosti da li će biti političkog dogovora ili ne.

On je dodao da bi Gradska izborna komisija trebalo da donese odluku o dodeli mandata, nakon što je u ponedeljak 9. marta doneta odluka o proglašenju konačnih rezultata izbora.

"Da li ima žalbi ili nema to će nam reći Gradska izborna komisija. Kada bude doneta odluka o dodeli mandata koja se isčekuje svaki dan od tok časa počinje da teče prvi rok za održavanje konstitutivne sednice", rekao je Vesić za Pink.

Istakao je da je rok za održavanje konstitutivne sednice 30 dana i objasnio da je to je sednica na kojoj se bira predsednik skupštine, zamenik predsednika, sekretar skupštine i konstituišu se odborničke grupe.

Prema njegovim rečima, nakon te sednice počinje da teče drugi rok, dodatnih mesec dana, za izbor organa - gradonačelnik, zamenik gradonačelnika, gradsko veće i svi drugi organi.

"Znači, parlament će biti konstituisan najduže za dva meseca, a moguće je da se to uradi i brže u zavisnosti da li će biti političkog dogovora ili ne", kazao je Vesić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town