Izbori 2022

Usvojeni prigovori Zavetnika i DSS na rešenja Izborne komisije u Bujanovcu

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2022

-

23:21

Usvojeni prigovori Zavetnika i DSS na rešenja Izborne komisije u Bujanovcu
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je večeras prigovore Zavetnika, odnosno koalicije “Za kraljevinu Srbiju - DSS", na rešenja Opštinske izborne komisije (OIK) u Bujanovcu, kojim im nije omogućeno imenovanje njihovih predstavnika u birački odbor na mestu gde se sutra ponavljaju izbori.

RIK je poništila rešenje OIK Bujanovac, od 25. maja, kojim je Opštinska komisija odbila predlog Zavetnika za imenovanje njihovih predstavnika u birački odbor za sprovođenje ponovljenog glasanja na izborima za narodne poslanike. Tako je RIK odlučila da se u birački odbor u proširenom sastavu na izbornom mestu broj 6 u Velkom Trnovcu, u opštini Bujanovac, gde se sutra ponavljaju izbori, a na predlog Zavetnika, imenuju Duško Stanković i Filip Vulić.

RIK je, takođe, poništila rešenje OIK Bujanovac, kojim je odbijen predlog koalicije "Za kraljevinu Srbiju - DSS" za imenovanje njihovih predstavnika u birački odbor za sprovođenje ponovljenog glasanja. Tako će, odlukom RIK-a, na ponovljenim izborima, birački odbor na tom biračkom mestu, činiti i predstavnici ove koalicije, Miroslav Arsić i Darko Stanojević.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević izrazio je uverenje da će ponovljeno glasanje u Bujanovcu sutra proteći u najboljem redu i da će biti učinjeno sve da zakonska procedura bude u potpunosti ispunjena, a biračima omogućeno da ostvare svoje biračko pravo. Izbori za narodne poslanike sutra će, po drugi put, biti ponovljeni u Velikom Trnovcu, kod Bujanovca, na biračkom mestu broj šest u Osnovnoj školi "Miharem Kadriu".

Ovo je treće glasanje u Velikom Trnovcu - posle parlamentarnih izbora 3. aprila, glasači sa tog biračkog mesta i 28. aprila izašli su na ponovljene izbore, koji su, takođe, u međuvremenu, poništeni. Za ove izbore štampaće se 1.089 glasačkih listića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town