Aktuelno iz kulture

Novi talas srpske muzičke scene: Producent A.N.D.R. predstavio album "Pratim se"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/09/2023

-

13:43

Novi talas srpske muzičke scene: Producent A.N.D.R. predstavio album "Pratim se"
Novi talas srpske muzičke scene: Producent A.N.D.R. predstavio album "Pratim se" - Copyright Prinskrin/Youtube/A.N.D.R.

veličina teksta

Aa Aa

A.N.D.R., muzički producent i trubač školovan na Berkliju, izdao je novi album "pratim se." I njime predstavio potpuno novi zvuk. Domaća muzička scena obogaćena je za jedinstveno ostvarenje od 10 pesama koje predstavlja pevače i kantautore koji su sa A.N.D.R. u misiji da promene mejnstrim zvuk regiona. Nakon prvog albuma "U Krug" koji je okupio brojnu beogradsku muzičku zajednicu, ogromnu podršku na društvenim mrežama i novonastalo medijsko posvećivanje alternativnoj sceni - A.N.D.R. i ekipa sve su sigurniji da javnost želi da prihvati i podrži kvalitetan savremeni zvuk naših muzičkih umetnika.

Nakon studija muzike i produkcije na čuvenom Berkli koledžu u Bostonu i izvođačko-muzičkog života u Njujorku, Andrija Gavrilović se 2020. godine vraća na domaću muzičku scenu. Ujedno i trubač i aranažer, Andrija po povratku u Beograd stvara novi identitet kao producent dance-pop zvuka pod imenom A.N.D.R. i prati svoj novi zadatak da kolektivno muzičko stvaralaštvo podstakne svojim produkcijskim zanatom. Nakon prvog albuma "U Krug", A.N.D.R. okuplja šest pevača i pevačica sa srpske scene i završava 10 dance/pop pesama i 10 spotova koji danas čine njegov drugi album "pratim se.".

Njegove kompozicije upotpunili su glasovi i tekstovi najistaknutijih pevača i pevačica novog talasa – Sajsi MC, Marko Mandić, Retrospektiva, Oli Pop, Iva Lorens i Nekonaj.

Naslovna numera albuma “pratim se” opisuje emociju kojom se A.N.D.R. vodio kroz stvaranje ovog albuma ali ujedno i zatvara isti I daje publici da provire u budućnost zvuka koji donosi A.N.D.R.

"Misija ovog albuma jeste da pokažemo publici kao I autorima da je domaća muzika sve bolja zbog vrhunskih muzičkih umetnika koji je prave i da je svima mnogo zanimljivije kada prate svoj osećaj a ne trendove . Da DJ-evima i radio stanicama kažemo Evo, imate radijske hitove i pop melodije koje mogu da zabave publiku. Jedino što treba da pitamo sve - kako možete još više da nas sve podržite kako bi naša muzika mogla postati novi mejnstrim. Osećam da smo na dobrom putu, svaki put kada dobijem poziv od mejnstrim izvodjača da ih ja produciram, pomislim kako zapravo svi zajednoi imamo isti zadatak. Dobro je znati da ta ljubav prema autentičnosti izlazi u stvarnost iz mog studija", ističe Andrija.

A.N.D.R. sa bendom Retrospektiva od nedavno je jedan od selektovanih spotlajtera na nacionalnom konkursu za nastupe na domaćim i regionalnim festivalima platforme Srbija stvara muziku, putem koje će dobiti priliku da se dodatno predstavi domaćoj i regionalnoj publici.

Publika će imati jedinstvenu priliku da doživi muziku iz A.N.D.R. studija u najboljem obliku, uživo sa svim gostima sa albuma na jednoj na bini 22. septembra u beogradskom klubu Half.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura