Aktuelno iz kulture

Zvonimir Đukić Đule najavio novi album grupe "Van Gogh": Verujem da će pesme biti na radost i po volji publike

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2023

-

16:54

Zvonimir Đukić Đule najavio novi album grupe "Van Gogh":  Verujem da će pesme biti na radost i po volji publike
Van Gogh - Copyright EXIT Promo

veličina teksta

Aa Aa

Beogradski rok bend "Van Gogh" održao je proteklog vikenda koncert na Zemunskom keju u okviru programa 10. Zemun Festa i tim povodom najavili novi album.

"Van Gogh ima snimljenih sedam novih pesama. To je u potpunosti novi kreativni nivo i sloj za našu grupu. Pravimo iskorak, kao i svaki prethodni put. Publika je navikla od nas da se nikada ne ponavljamo, da ne budemo isti, a da opet ostanemo svoji, tako je i ovog puta. Verujem da će te pesme biti na radost i po volji publike, ali ono što je najvažnije, svi novi singlovi su visoko koncertno kalorični", otkrio je vođa jednog od najtraženijih srpskih rok bendova poslednjih decenija.  

Prethodni album "More bez obala" snimili su 2019. godine.

Grupa je na Zemun Festu priredila koncert od puna dva sata, a pored bine kao gosti slušale su ih razne kolege, među kojima su upravo braća Dragi i Žika Jelić ispred "YU Grupe", deo "Riblje čorbe", tako da svi vole jedni drugima da pruže podršku.

"Zemunski kej na platou kod restorana 'Venecija' i učešće na Zemun Festu je za njih premijera, nova teritorija kao poseban izazov.

VAN GOGH PROMO

 

"Uvek volimo nova mesta za svirke. Suština ovog muzičkog putovanja i jeste intriga, neizvesnost, novi prostori, susret sa publikom u različitim ambijentima. Nekako taj energetski naboj uvek nas testira kao bend kakvi smo napolju, u klubu, kakvi smo u velikom prostoru, da li smo izgubili tu kreativnu oštricu i kreativni zagrljaj sa publikom", primetio je Đule i dodao da razmišlja da li su se nekad uspavali u velikim prostorima, ili im je nekad draži intimniji klub.

Možda se nekad čini da je festivala previše, a opet za one druge je premalo, te se ima potreba za osnivanjem novih projekata, kao što je sinoć prvo izdanje jednodnevnog rok festivala "Memorijalni moto skup Ivan Petrović", održan kod Skejt parka na beogradskom Ušću.

"Nikad dosta zdrave i dobre poruke mladima. Po mom mišljenju to je ono što je najnužnije i najneophodnije u ovom trenutku. Ta poruka mladim ljudima da ne posustanu, da se okrenu muzici, sportu, pesmama, zdravom životu, jeste poruka koju ćemo svi deliti sa njima dokle god smo aktivni i aktuelni", zaključio je Zvonimir Đukić Đule za Tanjug.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura