Aktuelno iz kulture

Netfliks planira da poskupi pretplatu nakon štrajka glumaca

Komentari

Autor: Wall Street Journal

04/10/2023

-

10:40

Netfliks planira da poskupi pretplatu nakon štrajka glumaca
Tanjug/AP/Gene J. Puskar - Copyright Tanjug/AP/Gene J. Puskar

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks planira da podigne cene pretplate za svoje servise bez reklama, najpre u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, a zatim i u ostatku sveta, saznaje Wall Street Journal. Nije poznato koliko će cena pretplate porasti.

Tokom poslednjih godinu dana, cena striming servisa u proseku je porasla za 25 procenata, dok se kompanije iz industrije zabave trude da ih učine profitabilnim. To je navelo štedljivije korisnike da pređu na jeftinije pakete, koji obično podrazumevaju prikazivanje reklama tokom gledanja serija i filmova.

Netfliks jedini nije podigao cene tokom prošle godine i fokusirao se umesto toga na suzbijanje deljenja lozinki. Poslednji put cena pretplate je povećana u januaru 2022.

Kompanija, prema pisanjima Wall Street Journal, planira da sačeka kraj štrajka holivudskih glumaca, čiji će ugovori ubuduće zahtevati veće izdatke studija i striming servisa. 

Štrajk scenarista je već okončan novim ugovorom koji podrazumeva veće bonuse i nadoknade za repriziranja serija i filmova. 

Izveštaji kompanija Disney, Netflix i Warner Bros. Discovery pokazuju da jeftinije verzije pretplate koje uključuju reklame generišu više novca po korisniku, nego skuplje varijante koje ih ne uključuju, jer imaju veliki prihod od oglašavanja. Od sledeće godine pridružiće im se i Amazon Prime.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura