Aktuelno iz kulture

Britanska kraljevska saga ulazi u završnicu: Konačno poznat datum početka prikazivanja poslednje sezone serije "Kruna"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/10/2023

-

19:03

Britanska kraljevska saga ulazi u završnicu: Konačno poznat datum početka prikazivanja poslednje sezone serije "Kruna"
Britanska kraljevska saga ulazi u završnicu: Konačno poznat datum početka prikazivanja poslednje sezone serije "Kruna" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poslednja sezona serije "Kruna" biće objavljena u dva dela krajem godine, najavio je striming servis "Netfliks".

Prvi deo šeste sezone drame o britanskoj kraljevskoj porodici biće objavljen 16. novembra, a poslednje epizode biće dostupne od 14. decembra.

Netfliks je najavio datume objavljivanja uz klip koji prikazuje glumice u ulozi kraljice Elizabete Druge - Kler Foj, Oliviju Kolman i Imeldu Stonton.

Peta sezona bavila se događajima nakon razvoda tadašnjeg princa Čarlsa i Dajane, dok poslednja pokriva period od tragične smrti princeze 1997, kao i period vladavine Tonija Blera i početak veze princa Vilijama i Kejt Midlton.

Takođe, u nastavku se može očekivati još uzbudljivih događaja iz 2001. godine, budući da je tada princ Hari "uhvaćen" kako, navodno, "redovno konzumira marihuanu i alkohol", nakon čega ga je otac poslao na rehabilitaciju. Britanski tabloidi su tada izveštavali i o tome da su oba britanska princa, baš kao i Kejt Midlton bili stalni gosti londonske klupske scene.

Vilijam i Midlton su nakratko raskinuli 2007, pre nego što su se pomirili i potom venčali u Vestminsterskoj opatiji u Londonu 2011.

Nakon smrti kraljice Elizabete Druge, produkcija "Krune" je pauzirana, ali je neimenovani prijatelj kralja Čarlsa za britanske tabloide nazvao predstojeću sezonu kao "eksploatatorsku", kao i da Netfliks "ne brine o narušavanju reputacije ljudi". 

"Ono što ljudi zaboravljaju je da su stvarna ljudska bića i stvarni životi u središtu svega ovoga", rekao je tada kraljevski insajder. 

Britanska Vlada je 2020. godine tražila od produkcije "Krune" da pre svake epizode prikazuje odricanje od odgovornosti i jasno navede da su događaji izmišljeni. 

Komentari (0)

Kultura