Aktuelno iz kulture

"Lirski procesi": Izložba umetnice Aleksandre Popović u Galeriji "Novembar"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/10/2023

-

16:25

"Lirski procesi": Izložba umetnice Aleksandre Popović u Galeriji "Novembar"
"Lirski procesi": Izložba umetnice Aleksandre Popović u Galeriji "Novembar" - Copyright Aleksandra Popović/Galerija Novembar/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Izložba "Lirski procesi" umetnice Aleksandre Popović biće svečano otvorena u sredu 11. oktobra u 18h u Galeriji "Novembar" u Beogradu. 

Kako kustoskinja izložbe Ana Simona Zelenović u katalogu ističe: "Izložba Aleksandre Popović u galeriji Novembar pokazuje da apstraktno slikarstvo nije mrtvo, da je uspelo da izbegne zavodljivi izazov kiča i nostalgične sentimentalnosti za izvesnim istorijskim pokretima. Ono svedoči da svet koji umetnik opaža i oseća ima bezbroj valera, dok fotografije koje svakodnevno proizvodimo u nepreglednim količinama mogu da posluže kao polazna, ali ne i krajnja tačka razmišljanja o sopstvenoj subjektivnosti, prirodi i umetničkoj formi. Slike nas zaustavljaju, usporavaju vreme i vraćaju nama samima".

Aleksandra Popović/Galerija Novembar/Promo

 

Izložba će biti otvorena do 26. novembra, a posetioci je mogu videti svakog radnog dana sem ponedeljka od 12-20h, subotom od 10-18h i nedeljom od 10-14h, na adresi Kursulina 22.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura