Aktuelno iz kulture

E-play pred beogradski koncert dobio i nagradu za najemitovaniju rok interpretaciju

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2023

-

09:34

E-play pred beogradski koncert dobio i nagradu za najemitovaniju rok interpretaciju
E-play - Copyright Iva Tanacković

veličina teksta

Aa Aa

E-play je sinoć na dodeli nagrada GODUM primio povelju za ROK interpretaciju “Hotel Jugoslavija“ u kojoj im je gost Bajaga. Povelja je dodeljena iz reda najemitovanijih interpretacija po izboru Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike, a u saradnji sa Organizacijom za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora.

E-play ove godine slavi 25 godina postojanja i to će proslaviti beogradskim koncertom u Zappa Bazi 2. novembra.

"Izuzetno mi je drago da je ova pesma došla do ljudi i da se toliko pušta na medijima. Iskreno nisam ni sanjala da će to da se desi. Zadovoljstvo je imati ovu pesmu u našoj biografiji i to što smo se zajedno sa Bajagom i Loknerom upisali u istoriju srpske muzike. Idemo dalje, pa se vidimo sutra u Nišu (20.10.), a onda i na našem beogradskom koncertu 2. novembra", izjavila je Maja Cvetković.

Sinoć je, u prisustvu brojnih kolega i prijatelja muzičara, u Ustanovi kulture “Vuk” u Beogradu,

Udruženje muzičara džez, zabavne i rok muzike proslavilo 70 godina postojanja i tim povodom podelila veliki broj nagrada. Pored benda E-play, povelje u saradnji sa Organizacijom PI otišle su u ruke i Zdravku Čoliću (za pop interpretaciju "Ničeg nije bilo između nas"), a za džez dobio je sastav Majamisty trio.

Wood

 

Priznanje za životno delo kolege su ove godine dodelile Stjepku Gutu, legendarnom džez muzičaru. Nagradu za rok muziku dobila je grupa Van Gogh, a pop priznanje otišlo je u ruke Kralja Čačka.

Godišnja nagrada za džez muziku pripala je Big Bendu RTS, a nagrađene su i mlade snage Koi Koi, čije priznanje nosi ime Miše Aleksića. Priznanja su osvojili i bendovi "Neverne bebe", kompozitori Aleksandra Milutinović i Dejan Ilijić.

Komentari (0)

Kultura