Aktuelno iz kulture

Uspešan početak Sajma knjiga u Beogradu: Posetioce ovih dana očekuje niz zanimljivih pratećih programa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/10/2023

-

12:08

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni beogradski sajam knjiga otvoren je u subotu i trajaće do 29. oktobra. Gosti su brojni domaći i strani pisci i izdavači koji predstavljaju aktuelnu produkciju, ali i starija izdanja.

Među više od 400 izlagača najvažnije smotre knjige u ovom delu Balkana, su izdavači iz Irana, Egipta, Rumunije, Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, ali i Francuske, koja je ove godine počasni gost Sajma.

Kao i svake godine, organizovan je i bogat prateći program - tribine, predavanja i druženja s piscima. 

Marija Bošnjaković, predstavnica izdavačke kuće "Vulkan izdavaštvo", za Euronews Srbija kaže da se ove godine na sajmu predstavljaju sa više od 200 novih naslova.

Tanjug/Tara Radovanovič

 

"Juče smo imali potpisivanje knjiga Olivere Jovanović i Miodraga Majića - 'Noesis' i 'U ime naroda', a u sredu nas očekuje naš mladi pisac Filip Grbić i njegov novi roman kanon potištenog uma. U četvrtak nam je dečji dan. Sloba Stanišić i Mirjana Milinić su sa nama. U petak je tu Miloš Latinović, Milko Štimac, Dušan Miklja, a u subotu nam stižu i strani autori - Jakopo de Mikelis iz Italije i Kristel Petikolen iz Francuske. Tu je i naša Žaneta Đukić Perišić, kao i Aleksandar Miletić", najavila je Bošnjaković.

Danas i sutra obeležavaju se porodični dani, što znači da svi članovi porodice mogu da dobiju zajedničku ulaznicu na Sajam knjiga po ceni od 1.000 dinara. Inače pojedinačne ulaznice koštaju 350 dinara. 

Na 66. Sajmu knjiga posetioce u Halama 1, 2 i 4 očekuje oko 500 programa, a u četvrtak je tradicionalni Školski dan, kada će biti dodeljene sajamske nagrade najboljim izdavačima.

Posebni sadržaji posetioce očekuju na štandu Francuske, gde će gostovati niz autora, a biće organizovani i svakodnevni događaji za decu, učenike i studente. Na istom mestu će se 26. oktobra obeležiti 80. godina od izlaska knjige "Mali princ" Antoana de Sent Egziperija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura