Aktuelno iz kulture

Nintendo snima igrani film zasnovan na planetarno popularnoj video igri "Legenda o Zeldi"

Komentari

Autor: Variety

08/11/2023

-

19:31

Nintendo snima igrani film zasnovan na planetarno popularnoj video igri "Legenda o Zeldi"
Nintendo snima igrani film zasnovan na planetarno popularnoj video igri "Legenda o Zeldi" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija "Nintendo" radi na novom igranom filmu zasnovanom na planetarno popularnoj video igri "Legenda o Zeldi" ("The Legend of Zelda"), najavio je njen tvorac Šigeru Mijamoto.

Legenda gejminga je na zvaničnom nalogu "Nintenda" na Tviteru napisao: "Ovde Mijamoto. Radim na igranom filmu 'Legenda o Zeldi' mnogo godina sa Avijem Aradom, koji je producirao mnoge velike filmske hitove. Pitao sam Avija da bude producent ovog filma sa mnom i sada smo zvanično počeli rad na filmu, zajedno sa Nintendom, koji je u velikoj meri uključen u produkciju. Trebaće vremena da se završi, ali se nadam da se radujete tome da ga pogledate".

Film će režirati Ves Bol, poznat po trilogiji "Maze Runner", a scenario je poveren Dereku Konoliju. "Zelda" film finansiraju "Nintendo" i "Soni", piše Variety.

Posle više decenija neuspelog eksperimentisanja sa ekranizacijom gejming franšiza, Nintendo je konačno poentirao animiranim ostvarenjem "Mario", zasnovanom na "Super Mario" igrama, koji je u bioskopima zaradio više od 1,36 milijardi dolara.

Zasad nije poznato o čemu će govoriti novi film, ali ako bude sledio seriju video igara, gledaćemo pohod ratnika Linka, u borbi protiv zlog Ganona, koji pokušava da spase Zeldu, princezu Hirule.

Ove godine objavljen je novi nastavak video igre podnaslova "Tears of the Kingdom", koji je prodat u više od 10 miliona primeraka u prva tri dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura