Aktuelno iz kulture

Vanja Milačić: Predstava "Godišnjica" je luda i brza kao i život

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2023

-

10:34

Vanja Milačić: Predstava "Godišnjica" je luda i brza kao i život
Vanja Milačić: Predstava "Godišnjica" je luda i brza kao i život - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Vanja Milačić igra u predstavi "Godišnjica" koja se od ovog oktobra s velikim uspehom igra u "Madlenijanumu".

Milačić je rekla da život ume da bude "duhovit, tragičan, nepredvidiv, veličanstven, lud i brz, i takva je i ova predstava".

U "Godišnjici", Milačić igra Minci, koja je 25 godina u braku i kao osoba je "retka u današnjem svetu, koja se bori za ljubav, svog čoveka i porodicu".

"Mislim da porodica izumire u današnjem vremenu. To je vrsta žena koja će sve uraditi da porodica opstane. I to ne po svaku cenu, nego po cenu apsolutne ljubavi koju ona oseća prema tom čoveku", istakla je glumica.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Milačić je ocenila da su u predstavi za publiku najatraktivniji glumci Ljubinka Klarić, Stefan Bundalo, Tamara Aleksić, Ljuba Bulajić, Srđan Karanović i ona.

"Atraktivno je to što je brzo, vrcavo, duhovito, potresno, ljudi dožive katarzu. Smatram da je u pozorištu danas jako važno doživeti katarzu dok traje predstava, a ne kada se sve završi", ocenila je Milačić.

Najveći utisak za sve glumce je, kako kaže, bio reditelj Petar Jovanović "kao čovek sa kojim je tako bilo lako raditi, koji sve razume".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Na svaku našu ludost je išao stepen više. Ne samo što nam je dozvolio nego je i sve nadgradio. On je najveći utisak svih nas. Volela bih da taj čovek dobije što više režija u Beogradu, pošto je on Novosađanin", rekla je glumica.

Jovanović uglavnom radi u Novom Sadu, radio je neke ozbiljne komedije u Subotici, a Milačić je dodala da je to čovek koji ume da režira ono što se zove život, a zapravo je komedija.

Od svojih predstava, Milaćić je istakla "Decu", po romanu Milene Marković, u Narodnom pozorištu, kao i "Očeve i oce" Slobodana Selenića u režiji Veljka Mićunovića.

Komentari (0)

Kultura