Aktuelno iz kulture

"Feliks i Doris", nova komedija na sceni Madlenijanuma

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/11/2021

-

20:09

"Feliks i Doris", nova komedija na sceni Madlenijanuma
"Feliks i Doris", nova komedija na sceni Madlenijanuma - Copyright Zoran Škrbić

veličina teksta

Aa Aa

U Operi i teatru "Madlenianum" posle dve dramske premijere u ovoj sezoni ("Da krenemo ispočetka" i "Gospođica Julija") počelo se sa pripremama novog dramskog projekta. U pitanju je komedija "Feliks i Doris", koja bi trebalo da se prvi put izvede na Maloj sceni 9. decembra.

"Feliks i Doris" je ljubavna priča o dvoje ljudi sa margine koji kroz komad pronađu ne samo ljubav jedno prema drugom, već pronađu i sebe same, sopstvene identitete. Divno je što se ta lepa i duboka ljudska priča razvija kroz urnebesno komične situacije i što će u vremenu kada je smeh lek publika moći da bude okrepljena i usmerena ka optimizmu.

Neverovatnu Doris, netipičnu manekenku i glumicu, tumači već dugogodišnja ljubimica publike Madlenijanuma, izvanredna Vanja Milačić. Njen partner Feliks, neostvareni pisac u komadu, je gost iz Subotice, prvak njihovog teatra, fantastični Vladimir Grbić.

Zoran Škrbić

Vladimir Grbić

Komad, koji je smešten u šezdesete godine 20. veka, doživeo je sad već ekranizaciju. U filmu "The Owl and the Pussycat", nastalom upravo po delu "Feliks i Doris", glavne uloge tumačili su Barbara Strejsnd i Robert Redford.

U autorskom timu predstave su i kompozitor Irena Popović Dragović, scenograf Damjan Paranosić, koreograf Milica Grbić Komazec, saradnik za scenski pokret Mirko Knežević i saradnik za scenski govor Saša Latinović.

Pravi pozorišni biser, romantičnu komediju "Feliks i Doris" američkog pisca Bila Menhofa, režira maher tog žanra, mnogostruko nagrađivana rediteljka Olja Đorđević koja je u Madlenijanumu sa velikim uspehom postavila komediju Jurija Poljakova "Koferče". Ovu predstavu ćemo u obnovljenom izdanju sa novim glumcima, Sofijom Juričan kao Sonjom i Petrom Mihailovićem kao Fjodorom, imati prilike ponovo da gledamo od 28. novembra

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura