Aktuelno iz kulture

Glumac Majkl Kejn objavio prvi roman "Smrtonosna igra"

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2023

-

15:36

Glumac Majkl Kejn objavio prvi roman "Smrtonosna igra"
Glumac Majkl Kejn objavio prvi roman "Smrtonosna igra" - Copyright AP/Vianney Le Caer/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni britanski glumac Majkl Kejn objavio je danas svoj prvi roman "Smrtonosna igra" (Deadly Game), za londonsku izdavačku kuću Hoder end Stoton.

Kejn je na svom Tviter/X profilu napisao da je "oduševljen i ponosan" što se pojavilo trostruko izdanje njegovog trilera "Smrtonosne igre", u tvrdom povezu, i kao digitalna i audio knjiga.

 

 

Izdavač je saopštio da je legendarni glumac i britanska ikona" Kejn, napisao roman brzog ritma, koji privlači međunarodnom intrigom i napetim zapletom, a glavni junak je glavni inspektor Hari Tejlor, koji nema poštovanja za pravila i policijsku reputaciju, ali je "sjajan u hvatanju kriminalaca".

"Sve njegove neobične sposobnosti biće potrebne usled vanredne situacije: metalna kutija sa radioaktivnim materijalom je pronađena na otpadu u istočnom Londonu, ali je pre dolaska policije oteta u nasilnom prepadu", kaže se u saopštenju.

Kejn je osvojio Oskara za sporedne ulogu u filmovima "Hana i njene sestre" (1986) i "Kućna pravila" (1999), glumio je u preko stotinu filmova, među kojima su "Uhvati Kartera", "Italijanski posao", "Čovek koji je hteo biti kralj" i "Prljavi pokvareni prevaranti", a 2000. godine je proglašen za viteza za svoje zasluge u kinematografiji.

Devedesetogodišnji glumac je prethodno napisao autobiografske knjige "What's It All About", "Blowing the Bloody Doors Off" i "The Elephant To Hollywood".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura