Aktuelno iz kulture

Ko je ko u novoj seriji "Ožiljak" u koprodukciji Srbije i Španije: Domaći glumci snimaju u Bilbau

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/11/2023

-

16:59

Ko je ko u novoj seriji "Ožiljak" u koprodukciji Srbije i Španije: Domaći glumci snimaju u Bilbau
David Herranz - Copyright David Herranz

veličina teksta

Aa Aa

Telekom Srbija je u partnerstvu sa španskom televizijom RTVE, Amazon Prime Video, Plano a Plano, producentskom kućom Adrenalin i Dopamine predstavio glumačku ekipu serije "Ožiljak" sa četiri srpska glumca.

Glavna uloga pripala je Mileni Radulović, a vodeće uloge tumače još i Stefan Kapičić, Mladen Sovilj i Goran Šušljik. Snimanje ovog uzbudljivog trilera, prve koprodukcije Srbije i Španije nedavno je počelo u Bilbau.

"Nakon dokazane liderske pozicije u Srbiji i regionu kada je reč o produkciji igranog sadržaja, sledeći izazov za Telekom Srbija je uspostavljanje inostranih koprodukcija. Prva u nizu je saradnja na projektu 'Ožiljak', i to sa Amazon Prime Video i RTV Španije, vodećim timovima na svetu na polju produkcije", rekla je Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija i dodala: "Prepoznati smo kao kredibilni partneri, a to je za nas velika čast i prilika kojom otvaramo vrata srpskim glumcima i srpskoj kinematografiji. Strategija Telekoma Srbija poslednjih 5 godina jeste kreiranje originalnog sadržaja kojim se oživljava naša kreativna industrija i koja kao takva stiče priliku da pokaže svoje talente i veštine, a projekat „Ožiljak“ je kruna onoga što smo uradili u minulom periodu i tačka daljeg, internacionalnog razvoja i putovanja naših priča".

O čemu se radi u novoj seriji

U glavnim ulogama su Milena Radulović, najpoznatija srpska glumica mlađe generacije, poznata po angažmanu u hit dramskim serijama kao što su "Besa" i "Superdeep", i Huanlu Gonzales, koji je ostvario uloge u međunarodnoj hit seriji "Valeria" i popularnoj španskoj krimi seriji "La caza. Guadiana", kao i u mnogim filmskim ostvarenjima među kojima je i film "Operación Camarón".

Zagonetna žena sa misterioznim ožiljkom na obrazu Irina (Milena Radulović) još od ranog detinjstva nosi duboke emocionalne ožiljke zbog jedne tragedije i od tada namerava da se osveti.

Simon (Huanlu Gonzales) je nadareni IT stručnjak sa izuzetnim umom koji je u stanju da stvori najsloženije algoritme, ali skoro u potpunosti lišen socijalnih veština. Međutim, uprkos svim svojim nesigurnostima, Simon se prijavljuje na jednu aplikaciju za upoznavanje i tu upoznaje Irinu. Zbog neiskustva u ljubavi ili njene brutalne privlačnosti, on se ludo zaljubljuje u nju i upada u složeni i opasan svet koji nije mogao ni da zamisli.

Luis Fernandez proslavio se ulogom Culebre u "Los Protegidos" i od tada je tumačio uloge u ostvarenjima kao što su "Tri metra iznad neba" (A tres metros sobre el Cielo) , "Desaparecidos" i "Servir y Proteger". U seriji "Ožiljak", on tumači lik Tomasa, harizmatičnog, površnog i ekstrovertnog mladića, i uprkos tome što je njegov karakter dijametralno suprotan Simonovom, njegov je najbolji prijatelj, poslovni partner i veza sa spoljašnjim svetom.

Glumac i plesač Hulen Serano igra Artura, Simonovog brata i njegova je oaza mira i izvesnosti; on je njegovo utočište i jedina osoba u čijem prisustvu Simon može da bude ono što jeste.

Srpski glumac Stefan Kapičić, glumio je u međunarodnim hitovima "Deadpool" (u ulozi Colosusa) i "Bolje pozovite Sola", tumači ulogu Borisa; inteligentan, oprezan, praktičan i lukav čovek bez ikakve savesti, koji se uzdiže od sitne ribe u kriminalističkoj bandi do jednog od najuticajnijih šefova ruske mafije u Španiji.

Mladen Sovilj, iza sebe ima uspešnu karijeru sa više od 50 uloga u filmovima i TV serijama. On tumači Vanju, čoveka kome je kriminal profesija, Borisovu desnu ruku, neobuzdanog i nerazumnog pomoćnika.

Goran Šušljik, režiser, glumac i producent, igra El Afgana - glavnog lika iz Irenine prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, koji je zadužen za Ireninu obuku, pretvarajući je u krvožednog ubicu, sopstvenu repliku.

Režiju serije "Ožiljak" potpisuju Miguel Angel Vivas, Manuel Karbalo i Alehandro Bazano. Tim scenarista čine Fernando Sankristobal, Pablo Roa i Veronika Marca, a izvršni producenti su Cezar Benitez, Emilio Amare, Emilio A. Pina, Alvaro Benitez i Fernando Sankristobal.

Komentari (0)

Kultura