Aktuelno iz kulture

Učesnici rijalitija inspirisanog serijom "Squid Game" prete tužbom Netfliksu

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2023

-

08:13

Učesnici rijalitija inspirisanog serijom "Squid Game" prete tužbom Netfliksu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Učesnici rijalitija inspirisanog serijom "Squid Game" prete da će tužiti Netfliks i producente nakon što su, kako tvrde, dobili hipotermiju i oštetili nerve tokom snimanja, koje je organizovano u vreme kada je hladni talas zahvatio Veliku Britaniju.

Britanska advokatska kancelarija za lične povrede "Ekspres Solisitors" saopštila je da zastupa dva učesnika rijalitija "Squid Game: The Challenge", koji su rekli da nisu znali da će rizikovati svoje zdravlje tako što će nepomično dugo čučati na niskim temperaturama.

Optužbe se odnose na iskustvo učesnika u snimanju prve igre u seriji "Crveno svetlo, zeleno svetlo", u kojoj učesnici moraju da izbegnu pažnju robotske lutke, prenosi Gardijan.

Igra je snimljena tokom naleta hladnog talasa u Velikoj Britaniji, a Netfliks je tada potvrdio da je troje od 456 takmičara dobilo medicinsku pomoć tokom snimanja, ali je negirao tvrdnje o ozbiljnim povredama takmičara.

"Takmičari su mislili da učestvuju u nečem zabavnom, a povređeni nisu očekivali da će patiti", rekao je izvršni direktor kompanije "Ekspres Solisitors" Danijel Slejd.On je dodao da su učesnici zadobili povrede nakon što su određeno vreme proveli u "bolnim stresnim položajima na niskim temperaturama".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura