Aktuelno iz kulture

Predstava "Nežnost, poslednja reč sveta: dnevnik zajednice o ekstremizmu" u Beogradu i Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/11/2023

-

10:29

Predstava "Nežnost, poslednja reč sveta: dnevnik zajednice o ekstremizmu" u Beogradu i Novom Sadu
Predstava "Nežnost, poslednja reč sveta: dnevnik zajednice o ekstremizmu" u Beogradu i Novom Sadu - Copyright Plakat

veličina teksta

Aa Aa

Interaktivna pozorišna predstava "Nežnost, poslednja reč sveta – dnevnik zajednice o ekstremizmu" igra se 29. novembra u Domu omladine u Beogradu i 4. decembra u Novosadskom pozorištu.

Predstava propituje ekstremizam i njegove uzroke, pokušava da pronikne u proces radikalizacije kojem mladi ljudi bivaju posebno pogođeni, kao i pitanja femicida islamofobije, ksenofobije i sveprisutnog nasilja.

Nastala je iz višemesečnog dramskog, istraživačkog procesa sa grupom mladih ljudi. Kroz ovaj proces, putem diskusija, dramskih vežbi, i različitih tehnika primenjenog pozorišta, učesnici u procesu su propitali sopstvene vrednosti, i aktivno usmeravali tok nastajanja same predstave.

Voditelji ovog zanimljivog procesa i autori predstave su Demir Mekić, Jelena Vuksanović i Branka Bajić Jovanov, dok su izvođači i koautori Hana Beštić, Igor Vesović, Kristina Dorić, Sara Dragićević, Mina Čolić, Sara Mansour, Lazar Osmokrović / Igor Milikić.

Muziku je radila Maja Ćurčić, dok je za dizajn zadužen Nebojša Petrović.

Ulaz na predstavu je slobodan. Nastala je u organizaciji Beogradskog centra za ljudska prava, uz podršku Fondacije Konrad Adenauer.

Komentari (0)

Kultura