Aktuelno iz kulture

Nikola Đuričko: Albumom "Po sećanju" ispunio sam dečački san

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/12/2023

-

21:50

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Nikola Đuričko nedavno je predstavio svoj prvi muzički album "Po sećanju" koji je snimio sa svojim bendom "Džoni Midnajt Trio".  

Bend je osnovan u Los Angelesu u novembru 2021. a sa Đurićkom sviraju basista Aleksandar Panić, zvani Meksiko, i bubnjar Srđan Milenković. 

Glumac koji od 2019. živi u Americi, otkrio je da je sa kolegama počeo da radi na albumu pre dve godine, snimili su ga tokom 2022, i od nedavno se nalazi na YouTube platformi, a od juče, 29. novembra i na mnogim striming digitalnim servisima.  

Đuričko, koji je pevač i gitarista u bendu, takođe je i autor dve pesme na albumu "Po sećanju". Ostale su obrade numera njegovih muzičkih heroja, među kojima su bendovi Šarlo Akrobata, Ekatarina Velika, Riblja Čorba, Azra...

On kaže da je ovim albumom ispunio dečački san.

FoNet/Ana Paunković

 

"Svirali su profesionalni džezeri, a ja sam im rekao da sviraju malo 'prljavije', prosto da budu u skladu sa mojim stilom sviranja. Oni inače sviraju jako precizno, a onda su se malo opustili - malo Nju Orleans zvuk kako sam ja hteo da malo trube zvuče", kaže glumac i muzičar.

Album 'Po sećanju' snimljen je u studiju u Los Angelesu, gde Nikola Đuričko već pet godina živi sa porodicom. A sve je počelo davno. On je, kaže, oduvek svirao prijateljima obrade. Svirao ih je i u klubovima, uvek im dajući lični pečat.

"To je kao da se ne sećaš dobro pesme, pa je sviraš malo ukrivo, na svoj način. Bilo mi je drago da nekako komuniciram s tim autorima. Moja želja je da ovim obradama slavim tu muziku i te autore", kaže Đuričko. 

Kaže da je imao sreće što se u procesu nastanka albuma zbližio sa velikim zvezdama domaće muzičke scene.

"Pričao sam sa Dadom Topićem tri-četiri puta telefonom. On je stvarno jugoslovenska legenda rokenrola. Meni je bilo uživanje. Bora Čorba mi je odgovorio na svaki email. Upoznao sam i Slađanu Milošević, što mi je isto bio jedan dečački san", kaže glumac. 

Nikola Đuričko kaže da muzika dolazi kao osveženje, zato što se u glumi ponekad sedi i čeka se da te neko pozove da snimaš. Nada se kaže i koncertima, ako se publici dopadne, tek izašli album. 

Napominje da su snimali u studiju bez dosnimavanja, tako da, onako kako zvuče na ploči, zvučaće i uživo. 

"I ja se nadam da ćemo da zaživimo, i da mi se onda ostvari i drugi deo mog sna - da sviramo pred publikom i da budemo velike rok zvezde", zaključuje naš sagovornik.

Komentari (0)

Kultura