Aktuelno iz kulture

Anica Dobra i Cane gosti na koncertu Električnog orgazma u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2023

-

13:45

Anica Dobra i Cane gosti na koncertu Električnog orgazma u Beogradu
Koncert Električnog orgazma - Copyright Tanjug/Igor Stanić

veličina teksta

Aa Aa

Rok bend "Električni orgazam" proslaviće 15. decembra značajan jubilej - 40 godina od objavljivanja svog trećeg studijskog albuma "Les chansones populaires" i to velikim prednovogodišnjim koncertom u beogradskoj Mts Dvorani, najavili su organizatori.  

Podsetimo, projekat "Les chansones populaires" je album sa obradama pesama poznatih svetskih bendova uz koje je "Električni orgazam” odrastao i koje su članovima grupe bile veoma važne. Ploča je objavljena davne 1983. godine za diskografsku kuću "Jugoton" i na njoj se nalazi osam velikih pesama legendarnih bendova kao "The Rolling Stones", "The Beatles", "The Doors", "T. Rex", "The Velvet Underground", Dejvida Bouvija, i drugih, a u prepoznatljivom stilu "Električnog orgazma". 

Pored odabranih pesama sa albuma "Les chansones populaires", "Električni orgazam" će na beogradskom koncertu, naravno, odsvirati i sve hitove uz koje su odrastale generacije poklonika te rok muzike na ovim prostorima, kao što su "Igra rokenrol cela Jugoslavija", "Zlatni papagaj", "Bejbe ti nisi tu", "Da si tako jaka", "Nebo", "Svečane bele košulje", "Seks, droga, nasilje i strah", "Ne postojim", "Konobar", "Krokodili dolaze", i mnoge druge. 

Ovaj ekskluzivni koncert svojim prisustvom uveličaće i odabrani gosti, a bliski prijatelji benda: Anica Dobra - jedna od omiljenih glumica u Srbiji i region, kao i Zoran Kostić Cane - pevač i frontmen kultnog rok sastava "Partibrejkers".  

"Jako se radujemo što ćemo opet nastupiti sa Anicom Dobrom u Beogradu. Prošlo je dosta godina od kad smo to zadnji put uradili, a i mi i publika jako volimo kad god se to desi", rekao je Srđan Gojković Gile, lider “Električnog orgazma”, ovim povodom.

Naravno, oni će Anicu ugostiti na hit pesmi “Svečane bele košulje” koju su snimili za film “Crni bombarder” 1992. Godine, u režiji Darka Bajića, koja je, prema rečima Gileta, “zaista postala velika pesma i uvek je super kad je peva Anica, jer je to tako i bilo na originalnoj verziji”.  

Gitarista, pevač, tekstopisac, kompozitor Gile je najavio i gostovanje čuvenog Caneta, saborca u rokenrol muzici danas u Srbiji.  

Tanjug/Zoran Stanić

 

"Cane je jedan od mojih najbližih prijatelja i ne samo to, već i venčani kum, a kum nije dugme. Jako nam je drago da će nam se pridružiti na beogradskom koncertu. Prošli put je u istom prostoru gostovao Anton (gitarista “Partibrejekrsa”, prim. aut.) , a sad je red na Caneta. Pored toga što su prijateljstva između članova “Orgazma” i “Brejkersa” jako bliska, ‘Partibrejkers’ su godinama već bend koji ja najviše cenim u Srbiji”, zaključio je Srđan Gojković Gile.  

"Električni orgazam” takođe najavljuje da će na koncertu u Mts dvorani izvesti i neke pesme koje publika dugo nije imala priliku da čuje i koje će odsvirati samo na ovom koncertu i nigde više.   

Pre beogradskog koncerta, na turneji gde se slavi 40 godina albuma „Les chansones populaires”, bend “Električni orgazam” će svirati u Domu kulture Novi Sad - 7. decembra, i dan kasnije (08.12.) u Sremskoj Mitrovici.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura