Aktuelno iz kulture

Marko Louis i Marčelo predstavili pesmu "Vatra u mraku"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/12/2023

-

15:22

Marko Louis i Marčelo predstavili pesmu "Vatra u mraku"
Marko Louis i Marčelo predstavili pesmu "Vatra u mraku" - Copyright Prinskrin/Youtube/MarceloDeFacto, Marko Louis

veličina teksta

Aa Aa

Marko Louis i Marčelo predstavili su novu pesmu pod nazivom "Vatra u mraku", koja je od objavljivanja na Jutjubu za samo jedan dan stekla više od 25 hiljada pregleda.

Već sutra, 5. novembra, biće i uživo izvedena na Marčelovom koncertu u MTS Dvorani, a Marko će zatim uzvratiti gostoprimstvo i ugostiti Marčela na svojim koncertima 21. i 24. decembra u Domu omladine.

"Imao sam veliku želju da snimim nešto sa Marčelom i verujte, ova pesma je nastala u jednom dahu. Jednog dana u studiju seo sam za klavir i melodija koju sam osmislio mi je odmah nagoveštavala da refren moraju da pevaju deca. Posle toga su se sklapale same kockice i odluka da pozovem Marčela je bila toliko logična. Mare i ja se pratimo i poštujemo veoma dugo ali se nikada nije desio susret u studiju. Kada sam ga pozvao da dođe u studio, muzika je bila gotova, tako da je on vrlo brzo napisao tekst. I posle dva inspirativna susreta u studiju, pesma je bila gotova. Znao sam da je ova lepa melodija prava baklja u mraku koja je spojila Marčela i mene. Želimo da budemo primer za svakog oko nas a pogotovo za decu. Naše odluke nas grade i čine onakvi kakvi smo", izjavio je Marko Louis.

Marčelo je istakao da su njih dvojica u pesmi sročili kako se osećaju na kraju "ove užasne godine i svega što se desilo u njoj".

"Ta vatra u mraku ima ime: zove se saosećanje. Čini mi se da se polako ali sigurno vraća u ljude osećaj zajedništva, svest da niko nije i ne sme biti sam, te da svi zajedno imamo mnogo posla ako želimo da nas se deca jednog dana ne stide. Krajnje je vreme da se uspravimo, ispravimo i vratimo sebi ljudski lik", izjavio je reper i pisac Marčelo.

Marko Louis do kraja godine obećava još iznenađenja, a do tada njegovi obožavaoci mogu da uživaju u albumu "Beskraj II". Rasprodat je prvi koncert u Domu omladine, a drugi je zakazan za 24. decembar. Karte su u prodaji preko efinity.rs.

Dvadeset godina stvaralaštva Marčelo i bend do kraja godine nastavljaju da obeležavaju koncertima u Nišu i Novom Sadu, a početkom sledeće godine i u Skoplju.

Komentari (0)

Kultura