Aktuelno iz kulture

Preminula glumica Jelena Čvorović Paunović, koju je proslavila uloga Kasandre u "Porodičnom blagu"

Komentari

Autor: RTS

06/12/2023

-

16:03

Preminula glumica Jelena Čvorović Paunović, koju je proslavila uloga Kasandre u "Porodičnom blagu"
Preminula glumica Jelena Čvorović Paunović, koju je proslavila uloga Kasandre u "Porodičnom blagu" - Copyright Prinstscreen YouTube/Nesto Novo

veličina teksta

Aa Aa

Jelena Čvorović Paunović pozorišna i televizijska glumica, koju publika pamti po ulogama Nine u "Otpisanima", Zorke iz "Porodičnog blaga", Žakline u "Srećnim ljudima" i Tankosave Tasić iz "Bele lađe", preminula je u 76. godini.

Glumica Jelena Čvorović Paunović (devojačko Radović) rođena je u Bajinoj Bašti, a glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1972. godine u klasi profesora Milenka Maričića.

Pažnju publike je skrenula nesvakidašnjim i originalnim načinom kreiranja likova koje je tumačila. Pozorišna publika je zna kao stalnu članicu Beogradskog dramskog pozorišta gde je radila od 1985. godine, piše RTS.

Igrala je u predstavama: "Noć mladenaca", "Inspektorove spletke", "Komedija zabuna", "Harold i Mod", "Kokošije slepilo", "Samoubica", "Besnilo", "Idemo u lov", "Tanogo", "Karmen 2000", "Balkon", "Uticaj gama zraka na sablasne nerve" i "Pod okriljem zvezda".

Autorka je monodrame "Afera koferče".

Poznata je po neobičnoj boji glasa, a televizijska publika će je pamtiti po upečatljivim ulogama u serijama Siniše Pavića.

Komentari (0)

Kultura