Aktuelno iz kulture

Mesec darivanja u pozorištu: Koncert Vlade i bajke za Nurdor u Zvezdara teatru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/12/2023

-

11:10

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Donatorski koncert Vlade i Bajke posvećen "Malim herojima" NURDOR-a (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) biće održan u Zvezdara teatru 10. decembra s početkom u 19.30h.

Sav prihod od prodatih ulaznica biće ustupljen NURDOR-u. Naslovna numera koncerta biće "Da li veruješ" koja slavi život i ovom prilikom će biti posvećena „Malim herojima“.

Na dan koncerta na prodaju će biti dostupan i album Vlade i Bajke "Hodač po žici", kao i knjiga "Da li veruješ", Dragutina Balabana-Bajke, a sav novac će takođe biti doniran NURDOR-u.

Humanitarne aktivnosti su tradicija u Zvezdara teatru, kaže portparolka ovog pozorišta Zoja Pavlović.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Želimo da kao kulturalna institucija negujemo takav odnos prema društvu i zajednici i volimo da i druge inspirišemo. Mesec decembar je uvek pravo vreme za to, tako da ga tradicionalno završavamo, evo već 27 godina, pesničkom večeri Matije Bećkovića. To je ovako jedan naš zaista poseban program, koji svi volimo", ističe Pavlović za Euronews Srbija dodajući da pesnik sam bira u koje humanitarne svrhe ide novac od prodaje ulaznica.

Naša sagovornica objašnjava da će ove godine biti odigrana i poklon predstava deci Beograda i to 29. decembra. 

"Zvezdara teatra i Pan teatar su organizovali besplatnu predstavu, tako da se zapravo radujemo i deci koja će doći kod nas", kaže Pavlović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura