Aktuelno iz kulture

Predstava "Kuća" otvara 40. sezonu Zvezdara teatra

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2023

-

16:00

Predstava "Kuća" otvara 40. sezonu Zvezdara teatra
Predstava "Kuća" otvara 40. sezonu Zvezdara teatra - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Zvezdara teatar je saopštio danas da će njihovu jubilarnu 40. sezonu otvoriti 8. oktobra, na dan pozorišta, premijera komada "Kuća“ Nebojše Ilića u režiji Voje Brajovića.

Komad "Kuća" je "priča o odlascima i ostancima, koju nam na emotivan način pričaju" Branimir Brstina kao deda, Nebojša Ilić kao otac i Ivana Zečević Nebkao ćerka, a reprize predstave su 10, 17, 21. i 28. oktobra, kaže se u saopštenju.

"Pored premijere u oktobru su planirana čak 24 izvođenja ostalih predstava sa našeg repertoara. Ne propustite priliku da pogledate komade kojima se publika često vraća 'Tre sorele', 'Knjiga o Milutinu', 'Osama-Kasaba u Njujorku', 'Voz', 'Klaustrofobična komedija', 'Sportsko srce', 'Ljubav u Savamali', 'Nije čovek ko ne umre'...", saopšteno je iz Zvezdara teatra.

Kako je najavljeno, Zvezdara teatar će gostovati sa "Knjigom o Milutinu“ 1. oktobra u Kulturnom centru "Helse“ u Cirihu, a potom 12. oktobra u Kruševačkom pozorištu, dok predstava "Nije čovek ko ne umre“ stiže 22. oktobra pred novosadsku publiku, a 26. oktobra biće na Međunarodnom festivalu pozorišta "Zlatna vila" u Prijedoru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura