Aktuelno iz kulture

Preminuo prvi bubnjar benda AC/DC Kolin Burdžes

Komentari

Autor: Tanjug

16/12/2023

-

17:43

Preminuo prvi bubnjar benda AC/DC Kolin Burdžes
AC/DC - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvobitni bubnjar australijske hevi metal grupe AC/DC Kolin Burdžes preminuo je u 78. godini, objavljeno je na Fejsbuk stranici hard rok benda, dok uzrok njegove smrti nije poznat.

"Veoma je tužno čuti da je Kolin Burdžes preminuo. On je bio naš prvi bubnjar i veoma poštovan muzičar. Srećne uspomene, počivaj u miru Koline", napisano je u objavi na Fejsbuku.

Australijski bend su 1973. godine osnovali braća Angus i Malkom Jang, kojima su se tada pridružili Burdžes, pevač Dejv Evans i basista Lari Van Kridtom, prenosi TMZ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC/DC (@acdc)

Međutim, naredne godine, Burdžes je izbačen iz grupe posle hita "Can I Sit Next to You Girl" i prvog nastupa u noćnom klubu Čekers u Sidneju, U Australiji, pošto su ga članovi benda optužili da se pojavio pijan na sceni.

Burdžesa su zamenili brojni bubnjari, sve dok se 1975. godine AC/DC nije pridružio Fil Rud. Kasnije je, zajedno sa ostalim članovima poznatog benda, 1988. godine primljen u australijsku kuću slavnih ARIA.

Pre nego što se pridružio AC/DC, Burdžes je između 1968. i 1972. godine svirao bubnjeve u popularnom australijskom rok bendu pod nazivom The Masters Apprentices.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura