Aktuelno iz kulture

Ko će doći na mesto Tejlora Hokinsa: Grupa Foo Fighters predstavila novog bubnjara

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2023

-

13:29

Ko će doći na mesto Tejlora Hokinsa: Grupa Foo Fighters predstavila novog bubnjara
Tanjug/AP/Chris Pizzello - Copyright Tanjug/AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Američki rok sastav Foo Fighters otkrio je da će na predstojećoj turneji sa njima nastupiti bubnjar Džoš Friz.

Bend koji predvodi pevač i gitarista Dejv Grol održao je u nedelju kao najavu turneje uživo striming događaj "Priprema muzike za koncerte" na kome se vidi kako sa njima svira Friz.

Nastup grupe 24. maja u Nju Hempširu biće prvi nakon iznenadne smrti dugogodišnjeg bubnjara Tejlora Hokinsa prošle godine.

Friz je od ranije bio prijatelj članova Foo Fighters i cenjen je kao iskusni studijski muzičar, koji je sarađivao sa sastavima kao što su "Guns N’ Roses", "A Perfect Circle", "Puddle of Mudd", "Nine Inch Nails" i drugi.

Ranije je sastav najavio da će 2. juna objaviti novi album "But Here We Are".

"Brutalno iskren i emocionalno sirov odgovor na sve što su Foo Fighters iskusili prošle godine, 'But Here We Are' je dokaz isceljujuće snage muzike, prijateljstva i porodice", kaže se u saopštenju "Foo Fighters".

Kako je navedeno, najavni singl "Rescued" prethodnica je deset novih pesama koje se kreću od "od besa i tuge, do smirenosti i prihvatanja, sa bezbroj tačaka između".

Album kog su producirali Greg Kurstin i Foo Fighters je "prvo poglavlje novog života benda", koje zvučno priziva naivnost prvenca iz 1995. godine, uz decenije stečenog iskustva, kaže se u saopštenju.

"'But Here We Are' je zvuk braće koja traže sklonište u muzici koja ih je spojila pre 28 godina, u procesu koji je podjednako terapeutski koliko govori o nastavku života", saopštio je bend.

Profimedia

 

Tejlor Hokins je, inače, bio drugi bubnjar Foo Fighters. U toj ulozi zamenio je Vilijama Goldsmita, koji je u bendu svirao prve dve godine, od 1995. do 1997.

Bend je bio na turneji u Južnoj Americi krajem marta prošle godine kada se Hokins navodno požalio na bolove u grudima, a nedugo zatim pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi. Kasnije toksikološke analize pokazale su da je Hokins umro nakon iznenadnog zastoja srca usled predoziranja heroinom, antidepresivima i benzodijazepinima.

Pevač grupe Foo Fighters Dejvid Grol, koji je nekada i sam bio bubnjar Nirvane, često je govorio o svojoj bliskosti sa Tejlorom i jednom ga čak nazvao "ljubavlju mog života".

"Čim smo se prvi put videli, odmah smo se povezali i svaki dan bili sve bliskiji, sa svakom pesmom, svakom notom koju smo zajedno odsvirali. Ne plašim se da kažem da je naš susret bio kao ljubav na prvi pogled. Zajedno smo postali nezaustavljiv dvojac, na sceni i van nje", napisao je pevač u svojim memoarima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura