Aktuelno iz kulture

"Brutalno iskren i emocionalno sirov odgovor na sve što su iskusili": Bend Foo Fighters najavili novi album

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2023

-

13:49

"Brutalno iskren i emocionalno sirov odgovor na sve što su iskusili": Bend Foo Fighters najavili novi album
Tanjug/AP/Chris Pizzello - Copyright Tanjug/AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Američki rok sastav Foo Fighters najavio je da će 2. juna objaviti novi album "But Here We Are", prvi nakon iznenadne smrti bubnjara Tejlora Hokinsa prošle godine.

"Brutalno iskren i emocionalno sirov odgovor na sve što su Foo Fighters iskusili prošle godine, 'But Here We Are' je dokaz isceljujuće snage muzike, prijateljstva i porodice", kaže se u saopštenju sastava.

Kako je navedeno, najavni singl "Rescued" prethodnica je deset novih pesama koje se kreću od "od besa i tuge, do smirenosti i prihvatanja, sa bezbroj tačaka između".

Album kog su producirali Greg Kurstin i Foo Fighters je "prvo poglavlje novog života benda", koje zvučno priziva naivnost prvenca iz 1995. godine, uz decenije stečenog iskustva, kaže se u saopštenju.

"'But Here We Are' je zvuk braće koja traže sklonište u muzici koja ih je spojila pre 28 godina, u procesu koji je podjednako terapeutski koliko govori o nastavku života", saopštio je bend kog predvodi pevač i gitarista Dejv Grol.

Foo Fighters nisu saopštili ko na albumu svira bubnjeve, odnosno da li je za njima Grol, koji je bio nekadašnji bubnjar legendarnog grandž sastava Nirvana.

Grol je svirao bubnjeve i na prvencu "Foo Fighters" i sledećem albumu "The Colour and the Shape" (1997), dok je tu ulogu preuzeo Hokins od "There Is Nothing Left to Lose" (1999).

Komentari (0)

Kultura