Poznati

Šta je ubilo Tejlora Hokinsa, bubnjara grupe Foo Fighters?

Komentari

Autor: Guardian

28/03/2022

-

13:39

Šta je ubilo Tejlora Hokinsa, bubnjara grupe Foo Fighters?
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bubnjar grupe Foo Fighters Tejlor Hokins, koji je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi u petak popodne, nekoliko sati pre nego što je bend trebalo da nastupi na festivalu u Kolumbiji u okviru njihove južnoameričke turneje, imao je u organizmu tragove preko deset supstanci, javljaju nadležne službe te zemlje.

Prema saopštenju iz kancelarije državnog tužioca Kolumbije, analizom urina preminulog bubnjara pronađeni su tragove marihuane, opoida, antidepresiva i benzodijazepina, koji se koriste u lečenju nesanice i anksioznosti.

Kolumbijski magazin Semana navodi da je Hokins umro nakon iznenadnog zastoja srca usled predoziranja heroinom, antidepresivima i benzodijazepinima, prenosi Guardian.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Foo Fighters (@foofighters)

 

Hokinsova smrt rastužila je ljubitelje grupe širom sveta, a u Bogoti je posetiocima festivala tužnu vest saopštio pevač grupe Black Pumas Erik Barton.

Ljubitelji lika i dela Tejlora Hokinsa okupili su se ispred hotela u kom je muzičar umro, palili sveće i ostavljali cveće, pevajući neke od najpoznatijih pesama grupe.

Takođe, neki od najpopularnijih muzičara sveta, oprostili su se od svog kolege, koji je svojevremeno pričao da je odlučio da počne da svira bubnjeve nakon što je gledao koncert grupe Queen 1982.

 

 

"Ne, ovo ne može biti. Srce mi je slomljeno. Tejlore, ti si nam bio kao član porodice, naš prijatelj, brat, naše voljeno dete. Nek si blagosloven. Silno ćeš nam nedostajati", napisao je na svom Instagramu Brajan Mej, gitarista grupe Queen.

"Neverovatno sam tužan što čujem da je Tejlor Hokins preminuo", tvitovao je Mik Džeger. "Moje misli su sa njegovom porodicom i članovima benda", dodao je on.

 

 

Pevač grupe Foo Fighters Dejvid Grol, koji je nekada i sam bio bubnjar Nirvane, često je govorio o svojoj bliskosti sa Tejlorom i jednom ga čak nazvao "ljubavlju mog života".

"Čim smo se prvi put videli, odmah smo se povezali i svaki dan bili sve bliskiji, sa svakom pesmom, svakom notom koju smo zajedno odsvirali. Ne plašim se da kažem da je naš susret bio kao ljubav na prvi pogled. Zajedno smo postali nezaustavljiv dvojac, na sceni i van nje", napisao je pevač u svojim memoarima objavljenim prošle godine.

EPA/MARCELO SAYAO

 

Tejlor Hokins je, inače, drugi bubnjar Foo Fighters. U toj ulozi zamenio je Vilijama Goldsmita, koji je u bendu svirao prve dve godine, od 1995. do 1997.

Hokins, koji je počeo kao bubnjar Alanis Moriset, govorio je da je imao veliku tremu na audiciji za "Fajterse" budući da ga je procenjivao "jedan od najboljih bubnjara na svetu".

Grol i Hokins imali su običaj da na koncertima povremeno zamene uloge, pa je Hokins pevao, a Grol svirao bubnjeve.

Komentari (0)

Magazin