Aktuelno iz kulture

Grupa "Foo Fighters" otkazala turneju nakon iznenadne smrti bubnjara Tejlora Hokinsa

Komentari

Autor: Variety

30/03/2022

-

13:40

Grupa "Foo Fighters" otkazala turneju nakon iznenadne smrti bubnjara Tejlora Hokinsa
Tanjug/AP/Chris Pizzello - Copyright Tanjug/AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Grupa Foo Fighters je nakon iznenadne smrti bubnjara Tejlora Hokinsa otkazala sve planirane koncerte na turneji.

U saopštenju grupe, koje je preneo Variety, stoji: "Sa velikim žaljenjem potvrđujemo da otkazujemo sve predstojeće koncerte, nakon tragičnog gubitka našeg brata Tejlora Hokinssa. Žao nam je zbog toga i razočarani smo što se nećemo videti kao što smo planirali. Ovo vreme iskoristićemo da žalimo, iscelimo se, budemo blizu naših voljenih i cenimo svu muziku i sećanja koja smo zajedno stvorli. S ljubavlju, Foo Fighters".

Bend je bio na turneji u Južnoj Americi i trebalo je da nastupa na festivalu u Kolumbiji u petak, kada se Hokins navodno požalio na bolove u grudima, a nedugo zatim pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi.

Uzrok smrti još nije potvrđen, ali su nadležne službe potvrdile da je toksikološka analiza otkrila oko deset različitih supstanci u njegovom organizmu. 

Grupa je trebalo da nastupa i na dodeli Gremi nagrada koja je zakazana za ovu nedelju, ali će verovatno i taj koncert biti otkazan.

Pevač grupe Foo Fighters Dejvid Grol, koji je nekada i sam bio bubnjar Nirvane, često je govorio o svojoj bliskosti sa Tejlorom i jednom ga čak nazvao "ljubavlju mog života".

"Čim smo se prvi put videli, odmah smo se povezali i svaki dan bili sve bliskiji, sa svakom pesmom, svakom notom koju smo zajedno odsvirali. Ne plašim se da kažem da je naš susret bio kao ljubav na prvi pogled. Zajedno smo postali nezaustavljiv dvojac, na sceni i van nje", napisao je pevač u svojim memoarima objavljenim prošle godine.

Tejlor Hokins je, inače, bio drugi bubnjar Foo Fighters. U toj ulozi zamenio je Vilijama Goldsmita, koji je u bendu svirao prve dve godine, od 1995. do 1997.

Hokins, koji je počeo kao bubnjar Alanis Moriset, govorio je da je imao veliku tremu na audiciji za "Fajterse" budući da ga je procenjivao "jedan od najboljih bubnjara na svetu".

Grol i Hokins imali su običaj da na koncertima povremeno zamene uloge, pa je Hokins pevao, a Grol svirao bubnjeve.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura