Aktuelno iz kulture

Amazon radi na adaptaciji igre "Warhammer 40.000" i to sa Henrijem Kavilom

Komentari

Autor: Euronews

20/12/2023

-

07:45

Amazon radi na adaptaciji igre "Warhammer 40.000" i to sa Henrijem Kavilom
Henri Kavil - Copyright Tanjug/AP/Scott Garfitt

veličina teksta

Aa Aa

Čuvena društvena igra "Warhammer 40.000" konačno će dobiti igranu verziju i to u vidu televizijske serije i filma.

Amazon je nedavno potpisao ugovor sa kompanijom "Games Workshop" koja im omogućava početak snimanja projekta zasnovanog na toj franšizi.

Reč je o igri u kojoj se rekonstruišu bitke uz pomoć minijaturnih figura, a prvi put je pod nazivom "Warhammer" predstavljena 1983. na temu srednjevekovne fantastike. Kompanija "Games Workshop" objavila je drugu verziju te igre 1987. smeštenu u daleku budućnost pod nazivom "Warhammer 40.000", koja je stekla planetarnu popularnost.

I "Warhammer" i "Warhammer 40.000" imale su brojna izdanja u godinama koje su usledile, a sada je došao red i na igranu verziju, prenosi Euronews.

"Sledi zabavan deo: da razradimo sve kreativne detalje sa našim partnerima i da se napiše prvi scenario. Koju od 'Warhammer 40.000' priča prvo da ispričamo? Da li da prvo idemo sa filmom ili serijom? Možda oboje?!", poručili su iz "Games Workshop".

Kompanija je otkrila da je Amazon već sastavio "elitni tim scenarista", kao i da je Henri Kavil, inače ogroman ljubitelj tih igara, izvršni producent.

Nekadašnji "Veštac" će, prema njihovom saopštenju doneti "svoju olovku, mač i/ili koplje u ovaj projekat", što sugeriše da bi mogao i da igra u nekoj od adaptacija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura