Aktuelno iz kulture

Vraća se "Gorštak": Posle Supermena i Geralta od Rivije, Henri Kavil spreman za novog superheroja

Komentari

Autor: Euronews

01/09/2023

-

07:25

Vraća se "Gorštak": Posle Supermena i Geralta od Rivije, Henri Kavil spreman za novog superheroja
Henri Kavil - Copyright AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Henri Kavil trebalo bi da dobije glavnu ulogu u novom nastavku popularne akcione franšize "Gorštak" (Highlander), piše Euronews.

Do sada je snimljeno pet filmova o Konoru Meklodu, besmrtnom Škotu rođenom u 16. veku, koji živi u Nujorku osamdesetih godina, kao trgovac antikviteta i primran je da se suoči sa svojim zakletim neprijateljem.

Međutim, od televizijskog filma iz 2007. pod nazivom "Highlander: The Source", franšiza je utihnula, a u međuvremenu su kružile različite glasine o njenoj budućnosti.

Tako je 2016. godine reditelj filmova o Džonu Viku Čed Staleski bio povezivan sa tim projektom, a Henri Kavil, zvezda "Supermena" i "Vešca" pominjao se kao potencijalni glavni glumac još od 2021. 

Sada je, čini se, Stalevski potvrdio te glasine u podkastu "Happy Sad Confused".

"Prvo ću vama reći, da naša priča uključuje mnogo istih likova, ali smo uključili i elemente svih serija i pokušavamo da napravimo neku vrstu prednastavka, u odnosu na 'The Gathering', tako da imamo prostora da izgradimo taj prostor", rekao je Staleski.

On je dodao da, ukoliko dobro osmisle likove, mogu da naprave "epsku seriju".

"Mislim da je to izuzetno bogata mitologija. Kad možete da odaberete bilo koji period u vremenu, bilo koju nacionalnost, kulturu i bilo koju osobu i učinite je besmrtnom, morate da se nosite i sa teretom besmrtnosti i to mi se jako dopada", rekao je reditelj.

Kavil je ranije izjavio da je uzbuđen zbog projekta.

"Uranjanje u priču sa svim alatima koji su nam na raspolaganju, učiniće nama, a nadam se i svima vama, ovu priču avanturom koju nikada nećemo zaboraviti", rekao je glumac.

Komentari (0)

Kultura