Aktuelno iz kulture

Henri Kavil poslednji put kao "Veštac": Netfliks objavio prvi tizer za treću sezonu popularne serije

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

27/04/2023

-

07:39

Henri Kavil poslednji put kao "Veštac": Netfliks objavio prvi tizer za treću sezonu popularne serije
Henri Kavil poslednji put kao "Veštac": Netfliks objavio prvi tizer za treću sezonu popularne serije - Copyright Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Glumca Henrija Kavila poslednji put ćemo videti u ulozi Geralta od Rivije u trećoj sezoni serije "Veštac", pre nego što njegovo mesto zauzme Lijam Hemsvort. Sada prvi put imamo priliku da zavirimo u ono što nas očekuje u nastavku, jer je Netfliks objavio i prvi tizer.

Loren Šmit Hisrič predvodi tim koji je radio na ovom delu adaptacije knjiga Andžeja Sapkovskog, i nastavlja priču tamo gde je završena u drugoj sezoni.

Treća će se fokusirati na Aretuzu, akademiju magije gde će Siri pokušati da ovlada svojim moćima. Pored nje, Vešca i Jenefer (Anja Šalotra), videćemo ponovo i Džoija Bejtija u ulozi Jaskijera, Anu Šafer kao Tris Merigold, Majanu Bering kao čarobnicu Tisaju de Vris i mnoge druge.

Treća sezona serije "Veštac" biće objavljena na Netfliksu u dva dela: prvi od 29. juna, a drugi od 27. jula.

Iako su u početku ljubitelji knjiga o Vešcu poljskog pisca Andžeja Sapskovskog kritikovali odluku Netfliksa da ulogu voljenog lika prepusti Kavilu, već posle prve sezone uspeo je da pridobije i najveće skeptike i rangira se kao treća najgledanija serija na engleskom jeziku u istoriji te platforme. 

Međutim, nekoliko dana pre nego što će glumac najaviti da se vraća ulozi Supermena, pa u filmskom obrtu ipak objaviti da neće, obelodanjeno je da odustaje od Vešca i da će njegovo mesto preuzeti Hemsvort.

Na internetu su se proširile glasine da se glumac nije slagao sa odstupanjima koja je serija imala u odnosu na originalni materijal i da je zbog toga odlučio da odustane od celog projekta. 

Ni publika nije gledala blagonaklono kreativne intervencije produkcije kada je reč o originalnoj priči, naročito kada je reč o spinof seriji "Blood Origin" o poreklu Vešca koja je postala najgore ocenjena serija u istoriji Netfliksa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura