Aktuelno iz kulture

Burne reakcije ljubitelja serije "Veštac" na vest o odlasku Henrija Kavila: Ko će biti novi Geralt od Rivije?

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

01/11/2022

-

07:32

Burne reakcije ljubitelja serije "Veštac" na vest o odlasku Henrija Kavila: Ko će biti novi Geralt od Rivije?
Burne reakcije ljubitelja serije "Veštac" na vest o odlasku Henrija Kavila: Ko će biti novi Geralt od Rivije? - Copyright Printscreen YouTube/Netfix

veličina teksta

Aa Aa

Treća sezona hit serije "Veštac" na Netfliksu biće poslednja u kojoj ćemo u ulozi Geralta od Rivije videti glumca Henrija Kavila. 

Naime, striming platforma je u subotu objavila šokantno saopštenje, u kom stoji da će umesto Kavila, naslovnu ulogu dobiti australijski glumac Lijam Hemsfort.

Obožavaoci serije burno su reagovali na društvenim mrežama, a neki čak pozvali i na bojkot "Vešca", koji važi za jednu od najgledanijih serija na Netfliksu.

Mnogi su komentarisali da ne mogu da zamisle bilo koga u ulozi Geralta od Rivije, ali sam Kavil ima puno poverenje da će Lijam uspeti da ih osvoji.

"Moje putovanje u ulozi Geralta od Rivije bilo je prepuno čudovišta i avantura i ja ću spustiti svoj medaljon i mačeve u četvrtoj sezoni. Umesto mene, fantastični gospodin Lijam Hemsvort će uzeti ogrtač Belog Vuka. Kao što i dolikuje kada je reč o jednom od najvećih književnih likova, predajem štafetu s poštovanjem prema vremenu koje sam proveo oživljavajući Geralta i s entuzijazmom čekam da vidim Lijamovo tumačenje ovog fascinantnog i nijansiranog čoveka. Lijame, dobri gospodine, ovaj lik ima tako divnu dubinu. Uživaj u uranjanju i otkrivanju", naveo je Kavil u svom saopštenju.

profimedia

 

Oglasio se i budući Geralt koji je naveo da je presrećan zbog prilike da zaigra tako velikog lika.

"Henri Kavil je bio neverovatan Geralt i ja sam počastvovan što mi je predao vlast i dozvolio mi da uzmem mačeve Belog Vuka u narednom poglavlju njegove avanture. Henri, tvoj sam obožavalac godinama i bio sam inspirisan onim što si doneo ovom voljenom liku. Moram da popunim velike cipele, ali sam istinski uzbuđen što ću igrati 'Vešca'", naveo je Hemsvort.

Gde je stao sa "Vešcem", Kavil nastavlja sa "Supermenom"

Inače, nedavno je saopšteno da će Kavil ponovo zaigrati Supermena, ali nije poznato da li to ima neke veze sa njegovom odlukom da odustane od daljeg učešća u jednom od najvećih Netfliksovih projekata. 

On se prvi put pojavio u ulozi Supermena pre gotovo 10 godina u filmu "Čovek od čelika" iz 2013. godine. Usledili su "Betmen protiv Supermena: Zora pravednika" (2016), "Liga pravde" (2017) i "Liga pravde Zeka Snajdera" (2021).

profimedia

 

Mišljenja o tim ostvarenjima su podeljena i mada su mnogi ljubitelji Supermena pohvalili izbor Kavila, zbog njegove neobične sličnosti stripskom junaku, drugima je smetalo što je reditelj Zek Snajder njegov lik često oslikavao kao suštu antitezu dotadašnjim prikazima.

Iako su u početku ljubitelji knjiga o Vešcu poljskog pisca Andžeja Sapskovskog kritikovali odluku Netfliksa da ulogu voljenog lika prepusti Kavilu, već posle prve sezone uspeo je da pridobije i najveće skeptike i rangira se kao treća najgledanija serija na engleskom jeziku u istoriji te platforme. 

"Veštac" se u medijima često pominjao kao "naslednik 'Igre prestola'", kako zbog tematike, tako i zbog velike popularnosti.

Netfliks zato ne namerava da čeka da se serija završi, kako bi nastavio da profitira na toj franšizi i već najavljuje najmanje dva spinofa. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura