Aktuelno iz kulture

Od "Vešca" do "Emili u Parizu": Pet popularnih serija koje uskoro dobijaju nastavak

Komentari

Autor: Staša Rosić

26/09/2022

-

21:00

Od "Vešca" do "Emili u Parizu": Pet popularnih serija koje uskoro dobijaju nastavak
Od "Vešca" do "Emili u Parizu": Pet popularnih serija koje uskoro dobijaju nastavak - Copyright Prinstscreen YouTube/Netflix, The Witcher Netflix, SEX AND THE CITY 𝓐𝓻𝓬𝓱𝓲𝓿𝓮𝓼

veličina teksta

Aa Aa

Jesenja sezona tv serija uveliko je počela premijerama dugoočekivanih "Gospodara prstenova: Prstenovi moći" i "Kuća zmaja", ali i ostatak ove godine ima šta da nam ponudi, kada je reč o već afirmisanim serijalima.

Striming servisi koji računaju na hladnije dane, kada se njihovi pretplatnici rado duže zadržavaju ispred malih ekrana, poslednjih dana zagolicali su maštu obožavaocima "Emili u Parizu", "Krune" i "Vešca", ali i nastavka "Seks i grad", kao i "True Detective".

Predstavljamo vam neke od najavljenih novih sezona:

"Emili u Parizu"

Popularna serija o Amerikanki u Parizu dobiće svoj treći nastavak koji se trenutno snima u Francuskoj. 

Netfliks je nedavno potvrdio da će treća sezona biti dostupna od 21. decembra ove godine, u susret novogodišnim praznicima. 

U glavnu ulogu vraća se Lili Kolins, koja se u finalu prošle sezone suočila sa dilemom da li da se preseli u Čikago i dobije unapređenje ili ostane u Parizu, gde je već počela da vodi vrlo uzbudljiv život.

Budući da junakinja do poslednjeg trenutka nije iskazala svoju odluku, gledaoci su skoro godinu dana čekali da saznaju šta ih čeka u nastavku.

Ipak, ako je suditi po tizeru koji je Netfliks nedavno objavio, već je jasno šta je Emili odabrala.

"Veštac"

Netfliks planira da narednu godinu učini "godinom Vešca", budući da nas 2023. očekuje treća sezona popularne serije, kao i njen spinof - "The Witcher: Blood Origin".

Ljubitelji junaka iz popularnih knjiga i video igara poslednji put su mogli da uživaju u novim epizodama prošle godine u decembru, a od tada, pored "Blood Origin", najavljena je i anime serija.

O trećoj sezoni "Vešca" se ne zna mnogo, ali je izvesno da ćemo nastaviti da pratimo Geralta od Rivije (Kavil), Siri (Freja Alan) i Jenefer (Anja Šalotra) u njihovim avanturama.

Kada je reč o "Blood Origin", imaćemo priliku da vidimo kako je nastao prvi veštac i kakvi su događaji doveli do toga da se svetovi čudovišta, ljudi i vilenjaka spoje u jedan. 

Događaji su smešteni u vreme oko 1.200 godina pre onih u originalnoj seriji, a Mišel Jeo igra Sijan, poslednju članicu nomadskog plemena vilenjaka u misiji da povrati mač ukraden od njenog naroda.

Sofija Braun je Ejla, ratnica kraljičine garde koja postaje putujuća muzičarka, a Lorens O'Furejn je Fjal, čovek iz ratničkog klana koji je zakletvom obavezan da čuva kralja. Poznato je i da će u seriji glumiti Mini Drajver, zvezda "Dobrog Vila Hantinga", ali ne i u kojoj ulozi.

"Blood Origin" trebalo bi da bude dostupan na Netfliksu od 25. decembra, dok je treća sezona serije "Veštac" najavljena za leto naredne godine.

"I tek tako..."

Nastavak serije "Seks i grad" nazvan "I tek tako..." ipak neće biti usamljen eksperiment, budući da je počelo snimanje druge sezone.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

 

Sara Džesika Parker, koja igra legendarnu Keri Bredšo, podelila je fotografiju novog scenarija, ali bez ikakvih detalja o tome šta bi i kada moglo da nas očekuje u nastavku.

Prva sezona serije nije dobila najbolje ocene kritičara, ali ni publike, naročito nakon što je čuvena četvorka iz originalne serije ostala bez Samante (Kim Katral), a po svemu sudeći, neće je biti ni u nastavku.

Međutim, poznato je da će se u nastavku vratiti čuveni bivši dečko Keri Bredšo Ejdan, kog igra Džon Korbet. 

"True Detective"

Za razliku od ostalih serija na ovoj listi, ekipa serije "True Detective" tek najavljuje glumce koje ćemo moći da vidimo u četvrtoj sezoni. Tu nas očekuju Džon Hoks, Kristofer Eklston, Fiona Šo, Fin Benet i Ana Lamb, koji su pristali da se pridruže ranije najavljenim zvezdama Džodi Foster i Kali Rajs.

Tanjug AP/Vianney Le Caer/Invision/AP

Džodi Foster

Četvrta sezona nosiće podnaslov "Noćna zemlja" (Night Country), a u opisu stoji: "Kada duga zimska noć padne na Enis na Aljasci, šestorica muškaraca koji upravljaju Tsalal arktičkom istraživačkom stanicom nestaju bez traga. 

Da bi rešile slučaj, detektivke Liz Danvers (Foster) i Evanđelina Navaro (Reis) moraće da se suoče sa mrakom koji nose u sebi i zarone dublje u košmarne istine koje leže zakopane u večnom ledu".

Serija je trenutno u fazi pretprodukcije, a izvršna producentkinja Isa Lopez potpisuje scenario i režiju.

Očekuje se da će serija biti prikazivana na HBO kanalu i HBO Max platformi.

"Kruna"

Serija koju poslednjih nedelja, mnogi gledaju iznova, kako bi "obnovili gradivo" o britanskoj kraljevskoj porodici, koja je 8. septembra izgubila najvažnijeg člana - kraljicu Elizabetu Drugu, uskoro će dobiti i svoj peti nastavak.

 

 

Nova sezona bavi se najkontroverznijom epohom u životu sadašnjeg kralja Čarlsa Trećeg, periodom njegovog razvoda od princeze Dajane, a počeće da se prikazuje od 9. novembra.

Izvesno je da bi ova sezona mogla da uključi i razvod princeze Ane, kao i požar u zamku Vindzor zbog kog je kraljica Elizabeta 1992. godinu nazvala svojom "annus horribilis".

Netfliks je nedavno objavio i prvi tizer u kom tadašnjeg princa Čarlsa i princezu Dajanu igraju Dominik Vest i Elizabet Debicki. Inače, od ove sezone kraljicu Elizabetu igra Imelda Stonton.

Komentari (0)

Kultura