Aktuelno iz kulture

Decembar na Netfliksu: Od završnice "La Casa De Papel" do filmske adaptacije knjige Elene Ferante

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

03/12/2021

-

09:06

Decembar na Netfliksu: Od završnice "La Casa De Papel" do filmske adaptacije knjige Elene Ferante
Decembar na Netfliksu: Od završnice "La Casa De Papel" do filmske adaptacije knjige Elene Ferante - Copyright Netflix/screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Posle novembra prepunog noviteta, na Netfliksu nas u decembru čekaju dugoočekivani nastavci serija koje su stekle veliku popularnost, ali i filmovi među kojima su i ozbiljni kandidati za Oskara.

Od završnice serije "La Casa De Papel" do rediteljskog prvenca Megi Džilenhol, ovo su Netfliksovi aduti za mesec praznika: 

"The Power of the Dog", 1. december

Od nedavno je na Netfliksu dostupan film, koji su mnogi kritičari ocenili kao "najbolje glumačko ostvarenje Benedikta Kamberbača do sada".

Reč je o vesternu rediteljke Džejn Kempion u kom strogi, ali harizmatični vlasnik ranča zastrašuje novu ženu svog brata, koja je u njihovu kuću došla sa sinom tinejdžerom, a na videlo počinju da izlaze mnoge porodične tajne. 

"La Casa De Papel" (5. sezona, drugi deo), 3. decembar

Ljubitelji serije "La Casa De Papel" sitno broje do kraja, nakon prvog "poluvremena" poslednje sezone koje je ostavilo gledaoce sa više pitanja nego odgovora. 

Izašao je i novi trejler, kao i najave za ono šta nas čeka nakon završetka ove popularne Netfliks serije. 

"The Unforgivable", 10. decembar

Sandra Bulok se ponovo vraća na Netfliks, posle njenog hit filma "Bird Box", koji je bio jedan od najgledanijih ostvarenja 2020. godine. 

U ovom filmu, njen lik izlazi iz zatvora posle odsluženja kazne i pokušava da se ponovo integriše u društvo. Mesto koje je nekad zvala domom, sada je osuđuje, a jedina nada da se iskupi je da pronađe svoju mlađu sestru, koju je ostavila iza sebe.

The Witcher (2. sezona), 17. decembar

Henri Kavil se vraća na male ekrane u dugoočekivanom nastavku hit serije "Veštac", snimljene prema  istoimenim knjigama Andžeja Sapkovskog.

Ovog puta, Geralt pored svih karakondžula, drekavaca i striga, ima još jednu, veću brigu - kako da zaštiti princezu Sirilu, kako od onih koji pokušavaju da joj naude, tako i od nje same.

"Emili u Parizu" (2. sezona), 22. decembar

Ljubitelji melodrame, radovaće se nastavku hit serije "Emili u Parizu", u kom će se pred junakinjom iz naslova naći čitav niz novih dilema, pogotovo onih ljubavnih.

Emili postaje sve bolja u snalaženju u Parizu, ali se i dalje muči sa tamošnjim načinom života. Nakon što je upala u ljubavni trougao sa komšijom i svom prvom drugaricom Francuskinjom, Amerikanka je rešena da se usredredi na posao, koji postaje sve komplikovaniji. 

"Don’t Look Up", 24. decembar

Posle "Crvene poternice", još jedan visokobudžetni Netfliksov film prepun holivudskih zvezda stiže na male ekrane. Reč je o crnoj komediji sa Leonardom Dikapriom, Dženifer Lorens, Meril Strip i drugim velikim glumcima koja je već dobila odlične ocene kritike.

U ovom filmu Lorens i Dikaprio su astronomi koji upozoravaju čovečanstvo na kometu koja će uništiti svet, ali deluje da se niko drugi zbog toga ne potresa mnogo.

"Mračna kći", 31. decembar

Ozbiljan kandidat za Oskara, rediteljski prvenac glumice Megi Džilenhol, snimljen na osnovu istoimene knjige popularne spisateljice poznate po pseudonimu Elena Ferante, naći će se na Netfliksu u "najluđoj noći".

U ovom filmu, u kom glavne uloge igraju Olivija Kolman i Dakota Džonson, profesorka Leda odlazi na godišnji odmor i postaje opsednuta jednom mladom mamom koja se igra sa svojom ćerkom na plaži. Kako se zbližava sa ovom mladom ženom i njenom neobičnom porodicom, ona počinje da se seća mnogih trauma iz sopstvene prošlosti…

Komentari (0)

Kultura