Aktuelno iz kulture

Ukrajinski ministar kulture se žalio Netfliksu: Serija "Emili u Parizu" vređa Ukrajinke

Komentari

Autor: Russia Today

03/01/2022

-

17:43

Ukrajinski ministar kulture se žalio Netfliksu: Serija "Emili u Parizu" vređa Ukrajinke
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski ministar kulture žalio se Netfliksu zbog njihove serije "Emili u Parizu" zbog stereotipnih i uvredljivih načina na koji su predstavili Ukrajince u novoj sezoni.

Aleksandr Tkačenko je na društvenoj mreži Telegram izrazio svoje nezadovoljstvo zbog načina na koji je predstavljena "Petra", lik u seriji "Emili u Parizu", koju igra ukrajinska glumica Darija Pančenko.

Petra koja govori oštrim istočnoevropskim akcentom, sreće Emili (Lili Kolins) na času francuskog. Zbog jezičkog nesporazuma, njih dve odlaze u krađu u prodavnici, što im prijateljstvo osuđuje na propast i pre nego što je započelo.

"U 'Emili u Parizu' imamo karikaturu Ukrajinke, što je neprihvatljivo. S druge strane, to je i uvredljivo. Da li je to način na koji Ukrajince gledaju u inostranstvu? Kao nekoga ko krade, ko želi sve besplatno, ko se plaši deportacije? To ne bi trebalo da bude tako", napisao je Tkačenko, najavivši da će se zvanično žaliti striming servisu.

Nije dugo morao da čeka na odgovor. Samo nekoliko dana kasnije, ministar je izjavio za portal dev.ua da je dobio "diplomatski odgovor" iz Netfliksa i da mu se ta mreža "zahvalila na fidbeku", prenosi Russia Today.

"Čuli su da su ukrajinski gledaoci bili zabrinuti zbog načina na koji je Ukrajinka predstavljena u seriji i složili se da ćemo u 2022. biti u bližem kontaktu, kako bismo sprečili da se tako nešto ponovi", rekao je ministar.

"Srpkinja" u seriji snima golišavu reklamu

Inače, u drugoj sezoni popularne serije pojavljuje se i jedan lik devojke koja je iz Srbije.

Reč je o izvesnoj "Jovanki", manekenki koja treba da snimi reklamu, potpuno gola nasred Mosta Aleksandra Trećeg u jeku turističke sezone.

Ona se u razgovoru sa Emili predstavlja kao Srpkinja, a igra je moldavska glumica Aleksandra Turkan.

Aleksandra je na Instagramu objavila fotografije sa snimanja serije, u kojoj je, kako kaže, imala malu ulogu i dodala: "Lekcija! Devojke, idite u školu, dobijte diplomu i pravi posao, inače ćete završiti kao ja. Hodati gole za neku Netfliks produkciju, kako biste zaradile za život".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura