Aktuelno iz kulture

Od Aleksandra Velikog do "kume kokaina": Nove serije i filmovi u januaru na Netfliksu

Komentari

Autor: Staša Rosić

01/01/2024

-

19:37

Od Aleksandra Velikog do "kume kokaina": Nove serije i filmovi u januaru na Netfliksu
Od Aleksandra Velikog do "kume kokaina": Nove serije i filmovi u januaru na Netfliksu - Copyright Prinskrin/Youtube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Nova godina stiže na Netfliks u pratnji velikog broja premijera. Tu su istorijski dokumentarci, igrane adaptacije stvarnih događaja, kao i dugoočekivane drame, koje su uz mnogo pompe najavljivane tokom 2023.

Budući da mnogi ljubitelji gledanja filmova i serija u kućnoj varijanti verovatno još nisu stigli da pogledaju ni decembarske novitete, izdvojili smo za vas neke od najznačajnijih novih naslova koji nas očekuju u prvom mesecu 2024.

"Fool Me Once" (1. januar)

Netfliks je snimio niz adaptacija romana Harlana Kobena, među kojima su "Nevin", "Neznanac" i "Drži se", a sada je na red došla misterija "Ako me jednom prevariš" ("Fool Me Once").

Ova mini serija prati Maju Stern (Mišel Kigan), ženu čiji je muž Džo (Ričard Armitidž) naizgled ubijen tokom pljačke.

Međutim, njegov lik iznenada se pojavljuje na njenoj bezbednosnoj kameri i Maja počinje da preispituje kompletan svoj život. 

Sve epizode biće objavljene odjednom, a Koben je ranije najavio da ova serija ima "najšokantniji kraj", u odnosu na sve njegove prethodne drame.

"Money Heist: Ultimate Choice" (4. januar)

Interaktivna priča smeštena u svet iz popularne franšize "La casa de papel", govori o periodu pre dešavanja u popularnoj španskoj seriji.

Igrači dobijaju različite izbore koji ih vode kroz različite situacije drame, osvete, oproštaja i ljubavi i to zajedno sa čuvenim likovima iz serije.

Igra se može besplatno preuzeti na "Google Play Store" ili "App Store", ali mogu da je igraju samo Netfliks pretplatnici.

"Society of the Snow" (4. januar)

Istog dana stiže i ekranizacija istinite priče o tragičnom padu aviona iz 1972. kada se na glečeru usred Anda ragbi tim iz Čilea borio za život. 

Samo 29 od 45 putnika aviona preživelo je pad, ali su suočeni sa surovim uslovima i primorani da pribegnu ekstremnim merama, kako bi preživeli.

Serija je koprodukcija Španije, Urugvaja i Čilea, a režirao ju je Huan Antonio Bajona.

"The Brothers Sun" (4. januar)

Nova serija prati gangstera iz Tajpeja Čarlsa Suna (Džastijn Čijen), koji živi kao nemilosrdni plaćeni ubica. Ali nakon što njegovog oca ubije misteriozni napadač, on mora da ode u Los Anđeles i zaštiti majku i mlađeg brata od onoga što bi moglo da ih snađe.

U seriji igra oskarovka Mišel Jeo, koju je planeta zavolela u velikom filmskom hitu 2022. "Sve u isto vreme".

"Lift" (12. januar)

Komičar Kevin Hart igra u novoj krimi komediji na Netfliksu, čija je premijera zakazana za 12. januar.

On tumači lik Sajrusa Vitakera, koji dobija zadatak da sa svojom ekipom izvede "nemoguću" pljačku pola milijarde dolara u putničkom avionu na visini od 12.000 metara. 

Njihov naizgled besprekorni plan iznenada će zahvatiti neočekivana "turbulencija"...

"Grizelda" (25. januar)

Zvezda sitkoma "Moderna porodica" Sofija Vergara u novoj seriji "Grizelda" našla se u ulozi stvarne ličnosti koja je postala jedan od najbogatijih narko dilera na svetu, poznata po nemilosrdnim i nasilnim načinima bavljenja tim poslom.

Serija se sastoji od šest pedesetominutnih epizoda i prati uspon "Madrine" ili "Crne udovice" Grizelde, a Netfliks je najavio i ostatak postave koju čine Alberto Gera (Narkos: Meksiko), Vanesa Ferlito, Alberto Aman, Kristijan Tapan, Dijego Truhiljo i drugi.

Grizelda Blanko bila je jedna od najozloglašenijih kolumbijskih narko bosova tokom sedamdesetih i osamdesetih godina. 

Dok je Pablo Eskobar još uvek krao automobile u Medelinu, Grizelda je gradila kokainsku imperiju u Njujorku, Majamiju i Južnoj Kaliforniji. 

Sa nadimkom "kuma kokaina" njena okrutnost bila je gotovo bez premca, a procenjuje se da je po njenom nalogu ubijeno između 40 i 200 ljudi.

Grizeldu je ranijih godina igrala Ketrin Zita Džouns u filmu "Cocaine Godmother: The Griselda Blanco Story", a Dženifer Lopez bi trebalo da igra u HBO verziji ove priče.

"Alexander: The Making of a God" (31. januar)

Aleksandar Veliki jedna je od najintrigantnijih istorijskih ličnosti, koja je tema brojnih legendi.

Novi dokumentarac, sniman najviše u Maroku, pod nazivom "Alexander: The Making of a God" obećava da će gledaoce upoznati sa njegovim stvarnim životom. 

U igranim segmentima ulogu Aleksandra igra Bak Brajtvajt, dok je egipatski glumac Mido Hamada kralj Darije.

Serija ima šest epizoda i kroz tumačenja stručnjaka istražuje pohod velikog vojskovođe na Persijsko carstvo i njegov život izvan mita.

Komentari (0)

Kultura