Aktuelno iz kulture

Netfliks je najbolje čuvao za kraj: Tokom decembra na platformu stižu filmovi sa zvezdanom postavom

Komentari

Autor: Staša Rosić

02/12/2023

-

19:41

Netfliks je najbolje čuvao za kraj: Tokom decembra na platformu stižu filmovi sa zvezdanom postavom
Netfliks je najbolje čuvao za kraj: Tokom decembra na platformu stižu filmovi sa zvezdanom postavom - Copyright Prinskrin/Youtube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks svoje najatraktivnije projekte obično čuva za kraj godine, pa je tako i ovog poslednjeg meseca 2023. U decembru nas na toj platformi očekuje niz novih filmova sa zvezdanom postavom, među kojima neki važe i za ozbiljne kandidate za Oskara. 

Među njima su dugoočekivani "Maestro" Bredlija Kupera, zatim "Leave the World Behind" sa Džulijom Roberts, Maheršalom Alijem i Itanom Hokom, kao i "Maj Decembar" sa Natali Portman i Džulijan Mur.

Tu su i brojne nove serije, od kojih se izdvaja spinof "La casa de papel", pod nazivom "Berlin".

Predstavljamo vam najatraktivnije filmove i serije koji će od ovog decembra biti dostupni na Netfliksu:

"Maj Decembar" (1. decembar)

Ova drama američkog reditelja Toda Hejnsa premijerno je prikazana ove godine na Kanskom festivalu. 

Natali Portman u ovom filmu igra glumicu koja pripremajući se za ulogu, istražuje život jedne stvarne žene (igra je Džulijan Mur), a koja brakom sa 20 godina mlađim muškarcem (Čarls Melton) izazvala pravi skandal u američkoj javnosti.

I dok su, navodno, prevazišli tabloidnu pažnju koju su izazvali svojim brakom i spremaju se da pošalju svoje ćerke bliznakinje na koledž, sve se menja kada Natali Portman počinje da kopa po njihovoj "neslavnoj" prošlosti.

"Leave The World Behind" (8. decembar)

Ova adaptacija reditelja Sema Esmaila ima zaista zvezdanu postavu. Pored Džulije Roberts, u trleru "Leave The World Behind" imamo priliku da gledamo i Maheršalu Alija, Itana Hoka i Kevina Bejkona.

Film prati Amandu i Kleja, bračni par koji sa decom tinejdžerima odlazi na odmor u iznajmljenu kuću u bajkovitom odmaralištu, ali iznenada ostaju bez interneta, televizije, radija, pa čak i telefona. 

Izolovani od ostatka sveta, ne znaju šta se dešava, a njihova mentalna stabilnost je na staklenim nogama od trenutka kada počnu da čuju i čudne zvukove eksplozija. 

Sukob u koji ulaze sa svojim domaćinima, vlasnicima kuće, odvlači im pažnju od alarmantnih stvari koje se dešavaju oko njih.

"Kruna", drugi deo 6. sezone (14. decembar)

Samo finale popularne serije koja prati noviju istoriju britanske kraljevske porodice stiže 14. decembra, a u njemu princ Vilijam pokušava da se ponovo integriše u redovne tokove života nakon smrti majke, princeze Dajane. 

Za to vreme kraljica Elizabeta Druga razmatra budućnost monarhije, čiji početak označava Čarlsov brak sa Kamilom, a rađa se i bajkovita ljubav između Vilijama i Kejt Midlton.

"Chicken Run: Dawn of the Nugget" (15. decembar)

Posle dve decenije, konačno imamo nastavak "Kokošaka u bekstvu", popularne plastelinske animacije u kom pratimo nove avanture kokoške Džindžer.

Nakon što je uspela da pobegne sa farme, ona je konačno pronašla dom iz snova - mirno odmaralište na ostrvu za celo stado, daleko od opasnosti ljudskog sveta. 

Sreću joj upotpunjuje dolazak na svet njenog pilenceta Moli. Međutim, ostatak kokošjeg roda suočava se sa užasnom pretnjom, a Džindžer i njen tim spremni su da rizikuju svoju slobodu da bi im pomogli.

"Maestro" (20. decembar)

Život i delo legendarnog kompozitora Leonarda Bernstajna tema su novog filma "Maestro" u kom Bredli Kuper igra glavnu ulogu, ali potpisuje i režiju, scenario i produkciju. Jedno od najznačajnijih imena u istoriji klasične muzike, predvodio jedan od najvećih orkestara sveta - Njujoršku filharmoniju, ali je imao podjednako uzbudljiv i neobičan privatan život, vredan ekranizacije.

U ovoj drami koja se fokusira na Bernstajnov odnos sa njegovom ženom, Felisijom Montalegre, Kuper glumi uz Keri Maligan.

Bernštein je ostao upamćen po muzici koju je napisao za mjuzikl "Priča sa zapadne strane" i osvojio 16 Gremi nagrada tokom svoje karijere. Umro je 1990. godine.

"Rebel Moon – Part One: A Child of Fire" (22. decembar)

Zek Snajder, autor filmova "300", "Čovek od čelika" i "Vojska mrtvih", donosi dugoočekivani naučno-fantastični film "Rebel Moon" koji je u pripremi već decenijama.

U ovoj filmskoj priči mirno naselje na udaljenom mesecu daleko u svemiru napada daleko veća sila, a misteriozna strankinja Kora (Sofija Butela) postaje njihova jedina nada za opstanak.

Kora tražeći obučenu vojsku sastavlja malu bandu autsajdera, seljaka, ratnih siročića i otpadnika društva sa različitih svetova, motivisanih osvetom zajedničkom neprijatelju.

"Money Heist: Berlin" (29. decembar)

Ova mini-serija stiže na Netfliks 29. decembra, a prati dešavanja u životu jednog od likova iz originalnog ostvarenja kog igra Pedro Alonso.

Berlin, jedan od omiljenih likova, ovog puta planira pljačku i regrutuje grupu kriminalaca da mu pomognu, a gledaoci će kroz seriju saznati više o njegovoj prošlosti.

U rediteljsku stolicu ponovo se vratio kreator "La Casa de Papel" Aleks Pina.

"To je putovanje kroz zlatno doba lika, kada je ludo zaljubljen pljačkao po Evropi", rekao je Pina ranije, potvrdivši da je spinof pun napetosti, romantike i humora.

Berlin je bio jedan od najvoljenijih (i najomraženijih) likova, ali je uprkos tome, rano je poginuo u seriji.

Komentari (0)

Kultura