Aktuelno iz kulture

Beogradska filharmonija održala prvi od dva novogodišnja koncerta u Kolarcu

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2023

-

23:26

Beogradska filharmonija održala prvi od dva novogodišnja koncerta u Kolarcu
Tanjug/Marko Đoković - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Beogradska filharmonija pod upravom dirigenta Danijela Rajskina održala je večeras u Kolarčevoj zadužbini prvi od dva rasprodata novogodišnja koncerta nazvana "All Stars filharmonija" i tako potvrdila epitet jednog od najznačajnijih orkestara Evrope.

Filharmonija se od godine u kojoj je proslavljala prvi vek svog postojanja oprašta koncertima posebnim po tome što se na njima muzičari orkestra posetiocima Kolarca predstavljaju u nešto drugačijem svetlu.

Jubilarnu filharmonijsku godinu, orkestar je ispratio sa najvećim zvezdama - muzičarima Beogradske filharmonije, koji su se publici ovog puta predstavili u nešto drugačijem svetlu.

Pored uobičajene uloge u orkestru, svaki filharmoničar ima različita muzička interesovanja, ukus, i način umetničkog izražavanja.

Tako je publika imala priliku da čuje i vidi posebne talente filharmoničara kroz svirku na neobičnim instrumentima, muzičare u ulogama kompozitora, pevača, plesača...

Po ugledu na slične orkestre u svetu, Beogradska filharmonija je napravila odličnu zabavu za poštovaoce klasične muzike, koju je publika ispratila ovacijama. Beogradska filharmonija će i sutra održati novogodišnji koncert u Kolarcu.

Komentari (0)

Kultura