Aktuelno iz kulture

Podvale, šarm i čista sreća: Kako su velike zvezde dobile svoje prve uloge

Komentari

Autor: Guardian

02/01/2024

-

18:30

Podvale, šarm i čista sreća: Kako su velike zvezde dobile svoje prve uloge
Jordan Strauss/Invision/AP - Copyright Jordan Strauss/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Pedro Paskal nedavno je otkrio da se poslužio malom prevarom, kako bi dobio ulogu u seriji "Igra prestola", koja mu je donela planetarnu popularnost. 

On je, naime, bio u teškom periodu karijere, budući da nije dobijao nikakve značajne uloge i postepeno se okrenuo podučavanju mlađih naraštaja u svojoj školi glume, kada mu je jedan od polaznika rekao da konkuriše za ulogu Oberina Martela u seriji.

"Bio je to 25-godišnjak, zaista talentovan i zgodan... Ali nikad nije video seriju", ispričao je Paskal u jednoj američkoj emisiji.

Znajući da može da se bolje pokaže od svog učenika, glumac je snimio svoju audiciju i kontaktirao prijateljicu i glumicu Saru Polson, kako bi je obavestio da je konkurisao. Naime, znao je da je jedna od prijateljica Polson Amanda Pit, supruga jednog od producenata "Igre prestola", pa ju je zamolio da urgira kod nje kako bi neko pogledao njegovu audiciju.

Ispstavilo se da je njegov talenat prepoznat i ostalo je istorija.

profimedia

Mel Gibson kao "Pobesneli Maks"

Međutim, Paskal nije jedini glumac koji se poslužio netradicionalnim načinom da postigne uspeh.

Mel Gibson je praktično slučajno postao zvezda "Pobesnelog Maksa", nakon što je ponudio prijatelju da ga odveze na audiciju baš za tu ulogu. Međutim, pošto je Gibson veče pre toga učestvovao u kafanskoj tuči koja mu je ostavila posekotine i masnice na licu, njegov izgled privukao je pažnju direktora kastinga i doneo mu posao.

Guardian piše da je za uspeh pojedinih zvezda glumišta bila presudna i čista sreća. Primera radi, Kris Prat radio je u restoranu brze hrane i živeo u kamp prikolici, kada je dobio priliku da na radnom mestu ugosti glumicu Rej Don Čong. 

AP/Jordan Strauss/Invision/AP

Kris Prat

Poslužujući joj obrok, Prat joj je rekao da je oduvek želeo da i sam bude u svetu filma. 

"Rekla mi je: 'Sladak si. Da li glumiš?' Rekao sam: Naravno da glumim! Daj mi ulogu u filmu!", prisetio se glumac u jednoj emisiji. 

Slična je i priča Čarlija Hanama, koji je prvu ulogu u životu - malu rolu u britanskoj seriji "Byker Grove" dobio tako što je pijan posetio jednu malu prodavnicu obuće.

"Isprobavao sam neke patike s bratom i malo sam plesao unaokolo, očigledno pijan. Neka žena me je posmatrala, pa sam joj poslao poljubac i namignuo joj. Ispostavilo se da je ona menadžerka produkcije 'Byker Grove' i rekla mi je: 'Mislim da si vrlo šarmantan'", prisetio se glumac, dodavši da ga je tada pozvala na audiciju.

Komentari (0)

Kultura