Aktuelno iz kulture

Objavljen prvi trejler za film "Back to Black": Priča o životu Ejmi Vajnhaus na proleće stiže u bioskope

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

11/01/2024

-

13:41

Objavljen prvi trejler za film "Back to Black": Priča o životu Ejmi Vajnhaus na proleće stiže u bioskope
Objavljen prvi trejler za film "Back to Black": Priča o životu Ejmi Vajnhaus na proleće stiže u bioskope - Copyright Prinstscreen YouTube/StudiocanalUK

veličina teksta

Aa Aa

Prvi trejler za dugonajavljivani igrani film o životu muzičarke Ejmi Vajnhaus "Back to Black" sa Marisom Abelom u glavnoj ulozi konačno je objavljen na društvenim mrežama.

Film koji je režirao Sem Tejlor Džonson ("Pedeset nijansi sive") najavljen je kao pogled u rast Ejmine karijere i nastanak njenog legendarnog albuma "Back to Black".

Pored Abele, u filmu igra i Džek O'Konel i to Ejminog muža Blejka Fildera Sivila, dok Edi Marsan igra njenog oca Miča Vajnhausa. 

"Back to Black" je prvi igrani film o Vajnhaus, nakon niza dokumentaraca koji su o njenom životu objavljeni od 2011. kada je tragično preminula od trovanja alkoholom.

Najuspešniji među njima je "Ejmi" iz 2015, koji je osvojio Oskara za najbolji dokumentarni film. 

Novi film podržali su legat pevačice, kao i kuće Universal Music Group i Sony Music Publishing, a naći će se u bioskopima 10. maja ove godine.

profimedia

 

Ejmi Vajnhaus je postala prepoznatljiva u celom svetu sa svojom muzikom prožetom džezom kao i jedinstvenim izgledom i ponašanjem koje je privlačilo medije. Objavila je dva studijska albuma, "Frank" i "Back to Black", a često je govorila o svojoj borbi protiv zavisnosti od alkohola i droge.

Pevačica je rođena 14. septembra 1983. godine u Enfildu u Londonu u jevrejskoj porodici, a muziku i pozorište je zavolela kao devojčica. Odrastala je uz džez, a već kao tinejdžerka je ispoljavala buntovni karakter zbog čega je i bila izbačena iz škole. Po klubovima je počela da nastupa sa 16 godina, kada je i snimala niskobudžetne demo snimke. 

Međutim, godinama se borila sa bolestima zavisnosti, koje su je na kraju i ubile. Ispostaviće se da je svoj poslednji koncert održala 18. jula 2011. u Beogradu i to samo nekoliko dana nakon što je provela nedelje na rehabilitaciji u Londonu. 

Nakon tog nastupa, njena turneja je otkazana, a mesec dana kasnije, Ejmi je pronađena mrtva u svom stanu zbog slučajnog trovanja alkoholom. Imala je samo 27 godina.

Komentari (0)

Kultura