Aktuelno iz kulture

Premijera filma "Sunce mamino" Koste Đorđevića u MTS Dvorani

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2024

-

16:10

Premijera filma "Sunce mamino" Koste Đorđevića u MTS Dvorani
Premijera filma "Sunce mamino" Koste Đorđevića u MTS Dvorani - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Premijera filma "Sunce mamino" scenariste i reditelja Koste Đorđevića održaće se u utorak, 13. februara u mts Dvorani, s početkom od 20h, a karte za svečanu beogradsku projekciju  mogu se već od danas pronaći na blagajni ovog bioskopa.

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Talinu, Đorđevićevo ostavrenje koje je okupilo poznata glumačka imena Pavla Čemerikića, Alisu Radaković, Denisa Murića, Branku Katić, Dubravke Kovjanić i Draginju Voganjac donosi sada pred domaću publiku toplu, tinejdžersku i porodičnu crnu komediju koja govori o odrastanju, o složenim emotivnim odnosima, o porodičnim vezama.

"Sunce mamino" je priča o ljubavi, kao univerzalnoj sili, koja razboleva, leči i sve nas pokreće.

Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg Relju (Pavle Čemerikić) koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda i jedino što ga stvarno vozi, gotovo do opsednutosti, je želja da smuva Anu (Alisa Radaković).

U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga (Branka Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa organizuje sahranu. 

Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu.

Beograd, kao nosilac jedne od glavnih uloga u filmu nemi je svedok i saučesnik u pričama pomenutih junaka, ali u predstojećem ostvarenju Koste Đorđevića prikazano je i neko novo, malo poznato lice grada. 

Beograd deluje kao univerzum za sebe u kojem svi naši intimni svetovi pronalaze utočište.

Pored potpuno novog lica Beograda, koje možemo videti u filmu, Sunce mamino donosi i sjajnu muziku, produciranu po najvišim svetskim standardima.

Muziku za film komponovao je veoma uspešni srpsko-američki kompozitor i producent Filip Mitrović iz Los Anđelesa.

U saradnji sa hrvatskim elektropop dvojcem Nipplepeople, Filip je za potrebe filma snimio singl "Ti i Ja", koji se već nalazi na svim muzičkim platformama i kanalima benda, a sudeći po broju pregleda i reakcijama publike nakon nekoliko izvođenja uživo na koncertima, reč je o budućem velikom hitu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura