Aktuelno iz kulture

Grupa "Gipsy Kings" će održati koncert 19. maja u Beogradu na vodi

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2024

-

16:03

Grupa "Gipsy Kings" će održati koncert 19. maja u Beogradu na vodi
Grupa "Gipsy Kings" će održati koncert 19. maja u Beogradu na vodi - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni španski bend "Gipsy Kings" ponovo će gostovati u Srbiji 19. maja kada će održati koncert u Beogradu na vodi. Bend koji je obeležio više od tri decenije na svetskoj muzičkoj sceni, predstavlja jedinstvenu kombinaciju flamenka i rumbe pod uticajem pop muzike.

"Gipsy Kings će u okviru turneje „El Origen“ svirati prvi put u parku Beograda na vodi, kompleksa Belgrade Waterfront, u organizaciji domaće kompanije "SkyMusic".

Njihov nezamenljiv miks gitara, strastvenih vokala i zaraznih ritmova stvorio je legendarne pesme koje su obeležile generacije, a predstojeći koncert biće prilika za još jedno putovanje kroz muzičku baštinu sastava čije je stvaralaštvo duboko ukorenjeno u francuskom ciganskom nasleđu, saopštili su organizatori.

Osnivač grupe Andre Rejes formirao je ovaj sastav čije ime i danas znači mnogima u svetu savremene umetnosti, zahvaljujući hitovima ”Bamboleo”, "Volare", ”Djobi, Djoba”, "No Volvere".

Imali su devet nominacija za prestižnu američku "Gremi" nagradu i jednom su je osvojili za album "Savor Flamenco" u kategoriji najboljeg World music izdanja (2014).

Njihovi albumi ostvarili su veliki uspeh u mnogim zemljama Evrope, posebno u Francuskoj, Italiji, Engleskoj i Španiji, prodati u više od 60 miliona primeraka, što je bendu pružilo i obezbedilo globalnu popularnost.

Ulaznice za ovaj muzički spektakl su u prodaji od danas i dostupne su putem sajta efinity.rs, besplatne aplikacije efinity, na blagajnama Štark Arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1000 Moj kiosk objekata širom zemlje, saopštili su organizatori.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura