Aktuelno iz kulture

Natali Portman odustala od filma koji je zasnovan na romanu Elene Ferante

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

04/08/2021

-

07:19

Natali Portman odustala od filma koji je zasnovan na romanu Elene Ferante
Natali Portman odustala od filma koji je zasnovan na romanu Elene Ferante - Copyright AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Oskarom nagrađena glumica Natali Portman odustala je od snimanja filma "The Days of Abandonment" (Dani napuštenosti), koji je trebalo da radi za HBO, ekskluzuvno saznaje Hollywood Reporter.

Prema pisanju tog američkog magazina, Porman je odustala od projekta iz ličnih razloga, a trebalo je ne samo da glumi, već i da bude izvršni producent filma zasnovanog na romanu "Dani napuštenosti" Elene Ferante, autorke bestselera "Moja genijalna prijateljica".

"Zbog nepredviđenih ličnih razloga, Natali Portman je bila prinuđena da odustane od filma 'Days of Abandonment' pre nego što je i počelo snimanje. Nažalost, ni produkcija neće nastaviti rad na ovom projektu. Žao nam je što nećemo moći da pokažemo ovu lepu priču na malom ekranu sa našim talentovanim piscem-rediteljem (Megi Bets) i glumačkom ekipom", saopštili su predstavnici HBO.

O detaljima nisu bili raspoloženi da govore ni predstavnici glumice. Kako je ranije najavljeno, snimanje je trebalo da počne ovog septembra u Sidneju, čiji su čelnici grada podržali produkciju sa 3,4 miliona dolara.

Pisanje scenarija i režija povereni su Megi Bets, koja je sa filmom "Novitiate" iz 2017. prošla sa odličnim kritika. I sama autorka, Elena Ferante, bila je uključena u produkciju najavljenog ostvarenja i, kako su čelnici HBO ranije izjavili, bila konsultovana povodom različitih aspekata ove priče.

Po romanu "Moja genijalna prijateljica" HBO je u saradnji sa RAI i TIMvision snimio mini-seriju, premijerno prikazanu na festivalu u Veneciji. Netfliks je u maju prošle godine najavio da će raditi seriju zasnovanu na romanu Elene Ferante "Lažljivi život odraslih".

Italijani su 2005. godine snimili i film po romanu "Dani napuštenosti". U istoimenom romanu, Ferante pripoveda priču o strmoglavom proklizavanju jedne žene u nešto što ona naziva "odsustvom smisla", nakon što je muž napusti i ona ostane sama sa dvoje male dece.

Njeni "dani napuštenosti" postaju očajnički, opasan slobodni pad u najmračnija mesta njene duše, dok luta praznim ulicama grada koji nikada nije naučila da zavoli. Kada se zatekne zarobljena unutar četiri zida svog stana, usred letnjeg talasa vrućine, primorana je da se suoči sa svojim duhovima, potencijalnim gubitkom sopstvenog identiteta i mogućnošću da se život više nikada neće vratiti u normalu.

Natali Portman je trebalo da igra ženu koja se odrekla svojih snova da bi imala stabilan porodični život, ali joj se onda preko noći okrenuo naglavačke.

Ovo bi bio drugi put da se filmska zvezda okuša u televizijskom projektu, pošto je najavljeno da će se Portman pojavi i u seriji "Dama u jezeru" po romanu Lore Lipman na "Eplu".

Komentari (0)

Kultura