Aktuelno iz kulture

Milica Janevski: Glavna uloga u seriji "V (Fau) efekat" bila je veliki izazov za mene

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2024

-

13:25

Milica Janevski: Glavna uloga u seriji "V (Fau) efekat" bila je veliki izazov za mene
Glumica Milica Janevski - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Milica Janevski igra glavnu ulogu u novoj seriji "V (Fau) efekat" koja se emituje na Superstar kanalu. Ona tumači lik inspektorke kriminalističke policije Beograda, koja radi na slučaju samoubistva glavnog glumca na premijeri pozorišnog komada.

"Meni je bilo izazovno što je ovo prvi put da igram glavnu ulogu, znači da sam broj jedan na kast listi, da je cela serija oslonjena na mene", istakla je glumica.

Janevski je istakla da su koreditelji serije Gordon Kičić i Đorđe Marković "jako dobra kombinacija". 

"Gordan je takva vrsta čoveka i kolege da, ako nešto ne znam u nekom trenutku, on toliku podršku daje, da imaš osećaj da možeš na kraj sveta, toliko ti samopouzdanje vrati", istakla je Janevski.

Prema njenim rečima, u procesu radanije bilo isklizavanja, već  je bilo dogovora oko filigranskih nijansi u kom smeru da se radi. 

Podsetivši da je "V (fau) efekat" druga serija u kojoj igra sa Radovanom Vujovićem, Janevski je dodala da je "uvek zadovoljstvo raditi sa njim", kao posvećenim glumcem i velikim profesionalcem.

Radnja se odigrava u pozorištu, a Janevski je primetila da serija ulazi "iza kulisa, u pozorišni svet na vrlo zanimljiv i duhovit način", sa  "vrlo zanimljivim dramskim obrtima".

Upitana kako se nosi sa novom situacijom u kojoj je zbog uloge u "V (Fau) efekat" velika pažnja usmerena na nju, Janevski je priznala da na to nije navikla i da je usled odgovornosti "to dosta iscrpljujuća situacija".

"Trudim se da slobodno vreme koristim  da spavam i skupljam energiju da bih mogla u nove projekte. To je jak tempo i nekad mi malo ne prija. Najviše bih volela da radim svoj posao da mi niko ništa ne pita posle toga", rekla je glumica.

Komentari (0)

Kultura