Aktuelno iz kulture

Gordan Kičić o seriji "V (Fau) efekat": Pozorište je mikrosvet ove priče, u kom otkrivamo razne intrige

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2024

-

08:51

Gordan Kičić o seriji "V (Fau) efekat": Pozorište je mikrosvet ove priče, u kom otkrivamo razne intrige
Gordan Kičić o seriji "V (Fau) efekat": Pozorište je mikrosvet ove priče, u kom otkrivamo razne intrige - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Posle filma "Obična priča" i serije "Mama i tata se igraju rata" iskusni glumac Gordan Kičić još jednom se našao u rediteljskoj stolici i to u novoj seriji "V (Fau) efekat" koja počinje da se prikazuje 10. februara na televiziji Superstar.

Kičić je rekao da je zahvalan produkciji Firefly koja mu je ukazala poverenje uprkos tome što nije školovan reditelj, da seriju režira sa Đorđem Markovićem.

Pored trilerskog zapleta i portage inspektorke Sorge (Milica Janevski) koja istražuje misteriozne zločine u stilu Agate Kristi, publika će biti u prilici da prati priču sa ironičnim i crnohumornim pogledom na pozorišni život, njegove umetnike i njihove sudbine.

"V(fau) efekat" nas vodi u savremeni teatar u kojem su u toku pripreme za dugoočekivanu premijeru komada "Slučaj Bertolda B".  Na premijeru stižu sve važne zvanice, novinari kritičari, ali i ministar kulture čiji sin igra glavnu ulogu.

Predstava se odigrava uspešno i gromoglasan aplauz se prolomi salom, a onda nastaje muk – ovako nas kreatori ove serije uvode u misterioznu potragu punu strahova, intriga i laži.

Kičić je naveo da se "sve vreme pitamo ko je ubica", a serija "ima neku vrstu zakonitosti koju žanr nosi, način na koji je napisano". 

"Meni i Đoletu bilo jako uzbudljivo i zanimljivo da uradimo nešto što na ovim prostorima nismo imali prilike da pravimo", rekao je Kičić.

Glumačku podelu čine Milica Janevski, Radovan Vujović, Vojislav Brajović, Gordan Kičić, Pavle Mensur, Jovana Gavrilović, Izudin Bajrović, Nada Šargin, Radoje Čupić, Dubravka Duda Kovjanić, Petar Benčina, Miloš Đorđević, Aleksandar Srećković, Mladen Andrejević, Bojana Stefanović, Miodrag Miki Krstović i mnogi drugi.

Tanjug/Marko Đoković

 

Istakavši da je za seriju bio potreban veliki ansambl, Kičić je rekao da je angažovano preko 50 glumaca, od kojih preko 20 ima velike uloge.

"Cela stvar se dešava u pozorištu. Pozorište je mikrosvet ove priče, u kom otkrivamo razne intrige, međuljudske odnose i potencijalne krivce, koji su verovatno uradili taj zločin na početku serije", naveo je glumac.

Prema njegovim rečima, serija je proteklog leta snimana u Pozorištu na Terazijama, tako da je "scenografija serije originalna", a radnja se 90 posto dešava u i oko pozorišta.

Pored toga što u seriji igra glumca, zvezdu Vladana, Kičić je priznao da mu je najveći izazov bila režija i na način kako da ispriča priču.

Istakavši direktora fotografije Vladana Pavića, koji je "bio jako važan u celoj ovoj stvari", Kičić je dodao da "serija izgleda jako zanimljivo, spektakularno", dok je Ivan Brkljačić "uradio fantastičnu muziku".

Tanjug/Marko Đoković

 

"Mislim da će serija stvarno nekako drugačije rezonovati od ostalih koje smo imali prilike da gledamo i koje smo imali prilike da radimo", ocenio je glumac i dodao da su mnogim glumcima iz ansambla bile ponuđene "neočekivane uloge".

Kičić je dodao da mu je snimanje u pozorištu išlo lako, dok mu je veći izazov bio da snimi akcione scene jurnjave, pucanja, kao i masovke sa 400 ljudi na pozorišnoj predstavi.

Prema njegovim rečima, "V (Fau) efekat" je "na neki način kamerna serija, dešava se na jednom mestu, ali je jako dinamična i uzbudljiva". 

"Imali smo prilike da se isprobamo što se tiče pravljenja ove serije na različitim aspektima, jer ima puno linija priče, puno preokreta, duhovita je serija, na što sam jako ponosan, likovi su jako zanimljivi", naveo je glumac, istakvši iz podele Pavla Mensura koji je "fenomenalan".

Kičić je dodao da je serija intenzivna i brza i želi da publika "uživa, da se plaši, da se brine" i da bi voleo da ne pogađaju unapred ko je ubica, jer je to "vrlo dobro skriveno".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura