Aktuelno iz kulture

Nastavak serije "Mama i tata se igraju rata": Svi imaju isti vrtlog problema koji će se spojiti u opšte razrešenje

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2022

-

18:58

Nastavak serije "Mama i tata se igraju rata": Svi imaju isti vrtlog problema koji će se spojiti u opšte razrešenje
Nastavak serije "Mama i tata se igraju rata": Svi imaju isti vrtlog problema koji će se spojiti u opšte razrešenje - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Druga sezona serije "Mama i tata se igraju rata" trebalo bi da počne sa prikazivanjem na Radio-televiziji Srbije najverovatnije u oktobru ili novembru, rekao je u Sarajevu njen kreator Gordan Kičić.

Na konferenciji za novinare Sarajevo film festivala, gde su pretpremijerno prikazana dva nastavka druge sezone, Kičić je kazao da je druga sezona prirodan nastavak filma i prve sezone, dok je u nastavku serije manje režirao, odnosno uradio je u tom svojstvu samo prvi i poslednji nastavak.

Kičić je dodao da je kao producent serije neprekidno bio na snimanju, dok mu je kao tumaču glavne uloge Veljka Radisavljevića u drugoj sezoni bilo "lakše režirati sebe nego u prvoj".

Prema njegovim rečima, i u drugoj sezoni vertikala Veljka Radisavljevića se preslikava na sve likove, "svi imaju isti vrtlog problema koji će se na kraju spojiti u opšte razrešenje".

U nastavku serije "Mama i tata se igraju rata" Radisavljević dobija vest da mu je preminuo otac i mora da se vrati sa Kamčatke  gde ostaje duže nego što je planirao.

Glumica Milica Mihailović je rekla da se u drugoj sezoni dešavaju "sudbinski preokreti ljudi koje smo zavoleli, sa kojima s lako poistovećujemo, jer su moroni".

Prema njenim rečima, u nastavku serije "produbljena je dramska ravan, a na humoru se nije izgubilo ništa, čak se dobilo".

"Na kraju prve sezone desio se srećan rasplet. Nastavljamo tri godine kasnije. Svi žive željene živote u kojima su nastali razni nepredviđeni, glupavi problemi. Nisu problemi, ali likovi sebe doživljavaju preozbiljno", ocenila je Mihailović.

U drugoj sezoni glumačkoj ekipi se pridružila Amela Terzimehić koju je Kičić pozvao nakon što ju je opazio u krimi seriji "Klan".

"Bila sam iznenađena. Po meni komedija je najteži žanr za glumca. Pogledala sam prvu sezonu i bila sam fascinirana glumačkom igrom, pričom koja je univerzalna i nepretenciozna", rekla je Terzimehić.

Bosanskohercegovačka glumica je dodala da je u "Mama i tata se igraju rata" prvi put sarađivala sa tri reditelja, Markom Manojlovićem, Minom Dukić i Kičićem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura