Aktuelno iz kulture

Područje bez signala i Advokado najbolje serije u Sarajevu

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2022

-

23:48

Područje bez signala i Advokado najbolje serije u Sarajevu
Kinorama - Copyright Kinorama

veličina teksta

Aa Aa

Sarajevo film festival (SFF) dodelio je večeras nagrade "Srce Sarajeva" za najbolju dramsku seriju hrvatskom "Području bez signala", a za komediju srpskom "Advokadu".

Na SSF dodeli nagrada najboljim regionalnim serijama, "Srce Sarajeva" za najbolju glumicu u dramskoj seriji nagrađena je Ivana Vuković za srpski "Kljun", dok je najbolji glumac Izudin Bajrović za "Područje bez singala".

U kategoriji "Najbolja glavna glumica - komedija" nagrađena je Jasna Ðuričić za "Advokado", dok je najbolji glavni glumac Mustafa Nadarević (1943-2020) u bosanško-hercegovačkoj seriji "Lud, zbunjen, normalan".

profimedia

 

U kategoriji "Zvijezda u usponu - komedija" nagradu je dobio Jovan Jovanović za srpske "Čudne ljubavi".

Za najbolju epizodnu glumicu u dramskoj seriji "Srcem Sarajeva" nagrađena je Lana Barić za "Područje bez signala", dok je najbolji epizodni glumac Slavko Štimac za ulogu u srpskoj "Crnoj svadbi".

Firefly Promo

 

"Zvijezda u usponu" je glumac "Kljuna" Stefan Vukić.

Najbolji reditelj jednog nastavka dramske serije je Dalibor Matanić za "Područje bez signala", dok su za jedan nastavak iste serije "Srce Sarajeva" za dramski scenario dobili Hana Jušić, Jelena Paljan i Milan F. Živković.

Za nagrade "Srca Sarajeva" za televizijske serije 28. SFF-a bilo je nominovano 17 regionalnih serija, a dodelu je vodio glumac Tarik Filipović.

O dobitnicima nagrada odlučivao je strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regiona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura