Aktuelno iz kulture

Gordan Kičić za Euronews Srbija: Luksuz je u današnje vreme da možete da se igrate i zabavljate na poslu

Komentari

Autor: Staša Rosić

29/04/2023

-

20:43

Gordan Kičić za Euronews Srbija: Luksuz je u današnje vreme da možete da se igrate i zabavljate na poslu
Gordan Kičić za Euronews Srbija: Luksuz je u današnje vreme da možete da se igrate i zabavljate na poslu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Gordan Kičić poslednjih meseci radi na nizu novih projekata, a jedan od njih, prva sezona serije "Nemirni" u kojoj igra jednu od glavnih uloga. 

U ovom ostvarenju koje počinje da se emituje 6. maja na kanalu Superstar TV životi policajaca, kriminalaca i naizgled slučajnih učesnika upleteni su u "sistem spojenih sudova" koji dovodi do neočekivanih i otrežnjujućih situacija, koje sve njih ostavljuju nemirnim.

Kičićevom liku Momčilu nemir budi iznenadna otmica njegovog brata, a dok traga za njim, mogućnost mira mu deluje sve dalje.

"Nemiran je i jer otkriva kako je prošlost njegove porodice u stvari dovela do tog trenutka i neke davno zakopane tajne. Ova serija ima kvalitet koji u stvari gura tu filmsku priču u događajima napred, ali publiku takođe upoznaje sa istorijom likova, kako su njihovi životi izgledali ranije i onda dobijamo sliku te celine", kaže Kičić za Euronews Srbija.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

On ističe da svaka epizoda donosi tako mnogo novih informacija i zapleta, da publika koja propusti jednu epizodu, neće moći tek tako da prati ono što se dešava kasnije. 

"Zanimljivo je i ja jedva čekam da pogledam kako je ispalo", kaže glumac.

Žanrovski čovek

Kičić je dobio mnogo pohvala publike i kritike za svoju seriju "Tata i mama se igraju rata", iznikle iz filma "Realna priča", koji je njegovo rediteljsko čedo u kom je takođe igrao i glavnu ulogu. Zato kaže da mu je uloga u "Nemirnima" bila pravo osveženje.

"Voleo bih svakako da igram i u nekom akcionom filmu i u hororu. Ja sam žanrovski čovek i volim da gledam različite sadržaje, voleo bih svašta da probam", objašnjava glumac.

A probao je mnogo toga. U poslednje vreme gledali smo ga kao zastrašujućeg Alimpija Mirića u "Senkama nad Balkanom", poslanika Kojića u "Južnom vetru", pevača Ranka Belog u "Nije loše biti čovek", ali i u nizu predstava u njegovom matičnom Ateljeu 212 i u drugim prestoničkim pozorištima. Uz sve to, našao se i u ulozi reditelja i scenariste, što mu je, kako kaže, proširilo vidike.

"Zanimljiv je ovaj poslednji period, sve zajedno s ovom koronom, koja nas je potpuno izbacila iz redovnog života, ali meni je nekako donelo dosta stvari jer sam imao vremena da napišem i ovu drugu sezonu koju smo snimili i imao sam prilike da to pišem sa kolegama, da režiram i osmišljavam celu stvar. U celom procesu stalno su prisutne različite perspektive i mislim da je dosta zabavno. Luksuz je u današnje vreme da imate priliku da se igrate i zabavljate na poslu. Zapravo, mogu reći da ovo nije posao, nego stil života", kaže Kičić za Euronews Srbija.

"Nisam loš vozač"

Govoreći o zabavi na poslu, Kičić se prisetio i dogodovština sa snimanja "Nemirnih".

"Moj lik je profesionalni vozač automobila, tako da smo imali neke potere kolima koja sam ja inače vozio i svoje kaskade izvodio sam. Ja sam se jako ložio, bilo je jako uzbudljivo. Čini mi se da nisam bio loš. Vozio sam neki audi", rekao je glumac.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Kičić ističe da je imao slobodu u kreiranju lika, a pošto je imao priliku da pogleda prve dve epizode, najavljuje uzbudljivu sezonu. 

Trenutno se priprema i za premijeru predstave "Obraćanje naciji" u Ateljeu 212, koja je zakazana za 18. i 19. maj, a najavljuje i jednu novu seriju koju će režirati tokom leta, a o kojoj "ćemo razgovarati kada dođe vreme". 

"U razvoju je i treća sezona serije 'Mama i tata se igraju rata'. Ne mogu još ništa da otkrivam, ne bi bilo fer, ali mogu da kažem da se dešava tri godine nakon kraja druge sezone. Porodica Radisavljević je ponovo u Beogradu", zaključuje Kičić.

Komentari (0)

Kultura