Aktuelno iz kulture

Ivan Bosiljčić o filmu "Jorgovani": Ogolili smo apsolutno sve, ništa krili nismo

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2024

-

10:09

Ivan Bosiljčić o filmu "Jorgovani": Ogolili smo apsolutno sve, ništa krili nismo
Gordan Kičić i Ivan Bosiljčić - Copyright Košutnjak film

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Ivan Bosiljčić uskoro će na Festu predstaviti svoj novi film "Jorgovani", čija je premijera zakazana za 27. februar.

Bosiljčić je rekao da je film, simbolično nazvan po pesmi "Kad zamirišu jorgovani" Dina Merlina, "mnogo interesantna priča u koju se malo ređe zalazi". 

"Publika uvek sa oduševljenjem čeka svaku privatnu informaciju iz ličnog života umetnika. Mi smo ovde ogolili apsolutno sve. Ništa krili nismo"; naveo je glumac.

Bosiljčić je dodao da igra Igora koji je "popularni glumac, u najboljim godinama, u najboljem momentu karijere, pored sebe ima najbolju moguću ženu i partnerku na ekranu". 

"Međutim, iza toga se kriju velike peripetije, kada se ugase kamere, kada se spuste zavese. Stvarno smo koketirali sa informacijama iz naših privatnih života i svi smo ugradili iskustvo koje imamo", naveo je Bosiljčić.

Priznavši da  nije lako žanrovski odrediti film "Jorgovani", Bosiljčić je pozvao sve gledaoce "da dođu da pogledaju i nađu svoje neko tumačenje."

Prema njegovim rečima, reditelj Siniša Cvetić je već poznat po sposobnosti da objedini gomilu žanrova i film je satirična, crnohumorna komedija, sa nijansama od najuzbudljnije drame do najurnebesnije komedije.

"Suština filma je da malo razobličimo, demistifikujemo naše pozicije kao javnih ličnosti, filma kao vrhunske magije i pozivamo publiku da preispitaju sami sebe koliko slepo veruju u to što vide na ekranima i platnima. Da ih podsetimo da je to bajka", naveo je glumac.

Bosiljčić se prisetio da je sa koleginicom Slobodom Bobom Mićalović igrao u seriji "Ranjeni orao" reditelja Zdravka Šotre, gde se govorilo bez eksplicitnosti, u jezicu i slici, "o jednoj prastaroj temi, arhetipskoj temi, a to je ljubav".

Mićalović i Bosiljčić su 15 godina kasnije u "Jorgovanima" drugi ljudi koji imaju da istinito ispričaju "nešto potpuno drugačije i to može da bude malo gorko".

"Ovo je ozbiljna crnohumorna komedija nad kojom se treba zamisliti i pre svega je usmerena na ljude koji imaju odgovornost, a to su odrasli ljudi", zaključio je Bosiljčić.

Komentari (0)

Kultura