Aktuelno iz kulture

Fotograf Marko Obradović Edge priprema humanitarnu izložbu "People of the World" u galeriji Štab

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/02/2024

-

13:28

Fotograf Marko Obradović Edge priprema humanitarnu izložbu "People of the World" u galeriji Štab
Marko Obradović–Edge - Copyright Marko Obradović–Edge

veličina teksta

Aa Aa

Fotograf i vizuelni umetnik, Marko Obradović – Edge, otvoriće svoju desetu samostalnu izložbu, u nedelju, 25. februara u galeriji Štab. Izložba nosi naziv "People Of The World" i kao i prethodne dve Markove izložbe, biće humanitarnog karaktera.

Umetnik kroz fotografije prikazuje različite ljude i kulture iz svih delova sveta, a ovog puta predstavlja i fotografije ličnosti sa kulturne i javne scene, među kojima su Ivana Španović, ali i poznati turski di-džej Burak Jeter. Inače, upravo će Marko fotografisati novi poduhvat tog muzičkog producenta, koji planira da pušta muziku na ivici svemira.  

Izložba donosi 20 fotografija, koje će u periodu od 25. februara do 3. marta biti na prodaju, a sav prihod kao i do sada ide za lečenje dece.

Zahvaljujući organizaciji "Humana Srca" ovog puta sav prihod od prodaje fotografija ide porodici Leporis iz Bačke Palanke.

Marko Obradović je završio Fakultet primenjenih umetnosti na odseku unutrašnje arhitekture, ali se bavio i industrijskim dizajnom i projektovanjem nameštaja gde je osvajao i nagrade. Uz ove oblasti u svoje profesionalnu orijentaciju inkorporirao je i grafički dizajn kojim se i danas bavi. 

"Pripremite se za putovanje koje će pokrenuti vaša čula i otkriti vam novi pogled na svet", poručio je autor izložbe.

Preporuka za vas

Izložba posvećena Ili Kofler: Jedna od najuticajnijih fotografkinja divljih životinja karijeru započela u Beogradu

Komentari (0)

Kultura